Ebben a tanévben szervezett jutalomutunk Debrecenbe vezetett. Korán reggel, félig álomban indultunk el a kollégium elől. Egy rövid megállót közbe iktatva érkeztünk meg az ország második legnagyobb városába. Elsőként az Agora Természettudományos Élményközpontban töltöttünk el néhány órát.

Előadásokon vettünk rész, ahol látványos kísérletekkel mutatták be a fizika és a kémia csodáit. Az élményközpont része egy interaktív tér, ahol a természettudományok törvényeit bemutató játékokat lehet kipróbálni a csigás kötélhúzástól a tüskefalon át a domborzati bemutatóig. Majd egy fizikai-kémiai előadás következett, melynek főszereplője a nitrogén volt.

Az Agora Központot elhagyva a Református Nagytemplomot tekintettük meg, ahol az idegenvezető néni beszélt a templom történelméről, megnéztük a harangtornyot és a kilátót is.
Szabadidős programban meglátogattuk a város egy nevezetes cukrászdáját, valamit  körbe néztünk  a karácsonyi vásárban is. A vásárban sok mindent lehetett kapni, ételeket, italokat, ajándéktárgyakat, mézeskalács házikótól a karácsonyi díszekig. A templom előtt egy hatalmas óriáskerék is várta a magasságtól nem visszariadó, az esti panorámát szemlélő utasait.