Miből gondoltad, hogy alkalmas vagy erre a címre?
Úgy gondoltam, hogy ez számomra egy tökéletes feladat lenne, ugyanis már elég régóta szívügyemnek tartom a kollégiumi programok szervezését. Emellett nagyon szeretek emberekkel foglalkozni. Imádok közösségbe lenni, és mindenféle közösségi illetve csoportmunkában részt venni. Nagyon kreatív és magabiztos személyiségnek gondolom magam, aki könnyen old meg problémát és feltalálja magát.
A DÖK elnöki címet ajánlotta valaki?
A DÖK elnöki címet elsősorban a nevelőtanárom ajánlotta és kollégiumunk volt DÖK elnöke. Emellett természetesen a szüleim is bíztattak engem.
Milyen érzés volt amikor megválasztottak?
Nagyon hálásnak éreztem magam, hogy a tanáraim, diáktársaim rám bízták ezt a hatalmas feladatot. Úgy érzem nem ijedtem meg az előttem álló feladatoktól, bízom benne, hogy mindent a lehető legjobban fogok teljesíteni.
Hogyan valósítod meg a terveidet?
Rengeteg időt és energiát fektetek abba, hogy újabb ötletekkel álljak elő. Számomra nagyon fontos az idő, hogy minden a maga idejében készen legyen és tökéletesen kivitelezzem. Segítségemre van persze a kollégium DÖK csapata is.
Milyen újításokat tervezel?
Nekem a legfontosabb, hogy a kollégiumban élő diáktársaim otthon érezzék magukat, és egy családias légkört alakíthassak ki. Célom emellett, hogy színesebbé tegyem a hétköznapokat a programokkal.
Mit tervezel a gimnázium után?
Terveimben szerepel, hogy tanulmányaimat felsőfokú oktatásban fogom folytatni. Pontosan még nem tudom, hogy milyen irányban, de bízom benne, hogy a még előttem álló gimnáziumi évek rávezetnek erre a válaszra.

Sirkó Flóra
10.c