Az első iskolai hét péntekén, tanítási órák után Kóspallagra mentünk a Kisinóci Turistaházba. A hétvégét ebben az erdei iskolában töltöttük. Számos program színesítette a hétvégénket. Elsőként egy solymásztól tudtunk meg érdekességeket afrikai solymáról, baglyáról, sündisznóról. A nemszeretem állatok között egy Gabonasikló is feltűnt. A fiatal görény osztályfőnökünk táskájába is belemászott. Vacsora után térképészettel foglalkoztunk. Táborhelyünket kellett térkép formájában felvázolni, mely segítségével kincset kellett megtalálnunk. A hűvös idő ellenére néhányan megmártóztak a még hűvösebb medence vizében.
Másnap a túrázásé volt a főszerep. Gyógynövény és ehető növény ismerettel egybekötött erdei túrát tettünk a Kálvária-dombra. Innen az egész Börzsöny látszott. Visszatérve a szálláshelyünkre megebédeltünk. Majd a túrázás, táborozás alapjait bemutató foglalkozás következett, melyen gyakorolhattuk a sátrak felállítását. Vacsora előtt egy rövid, játékokkal tarkított erdei túrát tettünk.
Az utolsó napon íjászbemutatón és gyakorláson vettünk részt, majd nemeztulipánt készítettünk. Ebéd után a tábort egy rövid vetélkedő zárta. Délután indultunk vissza a kollégiumba.