Dorcsi, mióta van az irányításod alatt a Diákönkormányzat?
2017/2018-as tanév második felétől tölthetem be a Diákönkormányzati Elnök pozícióját.
Miből gondoltad, hogy alkalmas vagy erre a címre?
Úgy gondoltam, hogy alkalmas vagyok erre az összetett feladatra, mivel szeretek emberekkel és közösségszervezéssel foglalkozni. Továbbá nagyon vidám és kreatív személy vagyok. Fontos számomra a körülöttem elő emberek véleménye és, hogy jól érezzék magukat. Emellett remélem az itt szerzett tapasztalatokat a későbbi tanulmányaim alatt is hasznosítani tudom.
A DÖK elnöki címet ajánlotta valaki?
Igen, az előző Diákönkormányzati elnök nagy örömmel ajánlotta.
Amikor megválasztottak milyen érzések kavarogtak benned?
Egyrészt nagyon örültem, hogy megválasztottak, másrészt kissé féltem az előttem álló feladatoktól és a felelősségtől.
A rád kiszabott feladatokat örömmel végzed?
Nagyon élvezem, hogy szervezkedhetek és segíthetek a diákok hétköznapjaiban.
Hogyan valósítod meg a terveidet?
Sok idő és energia kell a megvalósításhoz és a teendőimen nagyon sokat agyalok, de szerencsére nem vagyok egyedül, hiszen mellettem áll egy nagyon erős csapat!
Milyen újítások állnak a terveid között?
Legfőbb azt szeretném, hogy a diákok jól érezzék magukat a kollégiumban. Minél több izgalmas programokat szervezni, amin kollégium szinten részt vennének a diákok, hogy ezáltal is jobban összehozza a csapatot.
A feladatokkal nehéz előállni?
Nehezek, de megbirkozom vele, hiszen sok segítségem van a környezetemben.
Mennyire számíthatsz a DÖK tagokra, ha egy feladat előtt állsz?
Szerencsére teljes mértékben számíthatok rájuk. Persze, vannak, akik jobban részt vesznek a Diákönkormányzati feladatok során, de ha szükségem van a segítségükre bárkihez fordulhatok.
Volt már olyan eset, hogy egy diák valamely különleges kéréssel fordult hozzád?
Igen, előfordult már, viszont a legtöbb esetben sajnos teljesíthetetlen kérések voltak, de remélem a következőkben megtudok oldani minden olyan kérést, amit kérnek tőlem.
Milyen nehézségekkel és örömmel jár a DÖK elnökség?
Nem mondom, hogy egyszerű, mert sok időmet elveszi néha még a türelmemmel is játszik, viszont vannak szépségei, amiket nagyon élvezek. Ilyenek például a szervezkedések és azt, hogy tőlem kérnek segítséget a diákok.
Milyen jövőképet látsz magad előtt miután elhagyod a Madách Imre Kollégiumot és a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumot?
Úgy tervezem, hogy felsőfokú oktatásban folytatom tanulmányaimat. Gyógypedagógiai szakon vagy csecsemő-és kisgyermeknevelőként. Úgy gondolom az, hogy DÖK elnök vagyok, mindenhol a hasznomra válhat a továbbiakban.

Készítette: Danis Heni
Balassagyarmat, 2018.11.05.