Az elmúlt időszakban a pandémia a balassagyarmati Arany János Tehetséggondozó Programba (AJTP) való toborzást is jelentősen megnehezítette, azonban az intézmény igyekezett minden lehetőséget kihasználni.

– Vezetőként fontosnak tartom, hogy a beiskolázás és a toborzó munka minél eredményesebben működjön. Ezért a program számos vonzó és esélyteremtő lehetőségét – tanulmányi ösztöndíj, jogosítvány megszerzése, belföldi és külföldi kirándulások – próbáljuk bemutatni kollégáimmal és diákjainkkal együtt – fogalmazott Magyar Zoltán, a Madách Imre Kollégium igazgatója.

Hozzátette: – Az elmúlt tanévben sajnos a járványügyi helyzet ezt a munkát nem könnyítette meg, hiszen nehezebben tudtunk eljutni az általános iskolákba, és több, már korábban bevált beiskolázással kapcsolatos esemény elmaradt. Ezért a kollégáimmal és a tanulóinkkal tavaly megpróbáltunk új toborzási technikákat kitalálni. Ilyen volt például a több médiamegjelenés, valamint Nógrád megye minden polgármesterét megkerestük levélben és e-mailben, illetve ahová lehetett, személyesen is elmentünk. A diákjainkkal videóüzenetet is készítettünk, amit megosztottunk a közösségi oldalakon, valamint színes, figyelemfelhívó plakátokat is eljuttattunk a községekbe, iskolákba.

Szerencsére az idei tanévben már nagyon sokrétű tájékoztató-toborzó tevékenységet tudtak végezni.

– Szerveztünk pályaorientációs tábort, nyílt napokat, valamint számos osztályfőnöki órán és szülői értekezleten vettünk részt. A toborzó táborunkat különösen sikeresnek tartjuk, mert a közel ötvenfős jelentkezői létszámon túl nagyon tehetséges, jó tanuló diákok jelentkeztek – hangsúlyozta Jele Dávid, a Madách Imre Kollégium egyik tanára, aki kitért arra is, hogy a programba kerüléshez szükséges pályázatokat a tanulók december 10-ig nyújthatják be. Az ezzel kapcsolatos teendőkről az intézmény elérhetőségein keresztül lehet érdeklődni.

– Úgy vélem, hogy az elmúlt több mint húsz év tapasztalataiból való építkezéssel, a két intézmény, a Balassi Bálint Gimnázium és Madách Imre Kollégium együttműködéséből származó erővel, továbbá a jelenlegi fenntartói támogatással továbbra is van jövője a tehetséggondozásnak Balassagyarmaton – mondta Magyar Zoltán.