Főoldal

Főoldal

Kollégium felújítása

A felújítás képei:

 

Bővebben: Kollégium felújítása

Beköltözés

Kedves Diákok!
Kedves Szülők!

 

Ismét eltelt a nyári szünet. Kollégiumunk megnyitja kapuit a diákok előtt. Beköltözés ideje: 2020 augusztus 31. (hétfő).

Beköltözni a következő időtartamban lehet: 
Régi diákjaink: 8:00 - 20:00 -ig
Első éves, új diákjaink (9./AJTP, Petőfi csoport új diákjai) 13:00 - 20:00

Felhívjuk a diákok és a szülők figyelmét az időtartam pontos betartására.
A vírushelyzetre való tekintettel a diákokat egy szülő kísérheti fel a szobájába. Kérjük, hogy a kísérők viseljenek orrot és szájat is eltakaró maszkot az épületben tartózkodásuk alatt. Az épületbe belépők használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt!

 

Felvételi kérelem

Felvételi kérelem diákok részére itt elérhető!

Kérjük a kitöltött felvételi kérelmet juttassa el a kollégiumunkba.

Madách Kollégium Diákjaiért Alapítvány

Balassagyarmati Madách Kollégium Diákjaiért Alapítvány

Adószáma: 18633241-1-32

Alapító okirata

Menő Menza Projekt eseményei

 

 

 

 MENŐ MENZÁK AZ ISKOLÁKBAN – EFOP-1.8.5-17-2017-00385
Projekt tartalmának bemutatása


A projekt célja, hogy az Balassagyarmati Madách Kollégiumban tanuló gyermekek és családjaik egészségesebben éljenek, az egészséges életvitellel kapcsolatos tudásuk bővüljenek, a készségeik fejlődjenek, ezáltal segítsük őket egy teljesebb, egészségesebb élet folytatásához. A kollégiumban élő gyermekeket és családjaikat egy összetett programsorozattal és marketingkampánnyal kívánjuk elérni. Kiemelt célnak tekinthető a rizikócsoportba tartozó gyermekek segítése, gondjaik megoldása szakértők bevonásával.
Másodlagos célunk a kollégiumunk infrastrukturális fejlesztése, amelynek keretében eszköz és bútorbeszerzést hajtottunk végre.

A FEJLESZTÉSEK CÉLCSOPORTJAI

Iskolások, illetve a családok. A Marketingcsomag, is segít ebben. Brosúrák adnak segítséget és az Egészségmegőrző kisfüzetek.  Azokra a családokra külön, kiemelt figyelmet fordítunk, ahol látjuk, hogy a gyerek hátrányos helyzetű és, vagy nagycsaládos.

Következő programok valósultak meg a pályázat ideje alatt:
- Rendezvények, táborok, versenyek szervezése
- Marketingkampány, brosúrák, ismeretterjesztő könyvek átadása.
- Dietetikus alkalmazása, személyes tanácsadás
- Online Ki-Mit-Tud szervezése
- Dietetikai workshop szervezése
- Családi napok szervezése
- Főzőversenyek szervezése
- Marketingkampány, brosúrák, ismeretterjesztő könyvek átadása.
A pályázat eredményeként ía célunk az volt, hogy a tanulók egészségtudatossága fokozódjon, és megismerjék az egészséges, tradicionális étkezési szokásokat.

 


Balassagyarmati Madách Kollégium Diákjaiért Alapítvány
Balassagyarmat Régimalom út 2.

 

 

Életmódot és táplálkozást fejlesztő programok a balassagyarmati Madách Imre Kollégiumban


A Menő Menza projektet a Balassagyarmati Madách Kollégium Diákjaiért Alapítvány nyerte el, 2018 tavaszán. Projekt 2018.09.01-től 2019.08.31-ig tart.
Az Alapítvány magán alapítású, annak érdekében hozták létre, hogy étkezési hozzájárulás, utazási költség címen, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő diákokat támogatni tudják . A Balassagyarmati Madách Kollégium Diákjaiért Alapítvány 1997- től közhasznú státuszt kapott.
A Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című (EFOP-1.8.5-17-2017-000385 kódszám) célja, hogy egészséges, illetve tradicionális táplálkozásra nevelje a fiatalokat, akik számára azért fontos az ilyen célú nevelés, mert az otthontól távol is el tudják sajátítani az egészséges, mégis tradicionális táplálkozás alapjait.
A projekt keretében víztisztításra alkalmas automaták kerülnek kiépítésre, valamint étkezőkonyha kerül kialakításra, a hozzá tartozó bútorzattal, háztartási gépekkel, eszközökkel felszerelve.
A beruházásokon túl számos program segítségével ismertetjük meg a diákokat a táplálkozással kapcsolatos főbb szabályokkal, javaslatokkal, ebben segítségükre Herczeg Szilvia dietetikus lesz.
Programjaink során a hagyományos palóc konyhát, a grillezés tudományát, szeretnénk megismertetni, valamint Balassagyarmat város főbb vendéglátóipari prominenseit, illetve a helyi termelőket és termékeiket bemutatni a diákoknak, (pl. lekvár, szörpkészítő, tejterméksajttermék, méz-mézkészítmény bemutató)
Vendégünk lesz egy helyi étterem séfje, valamint Balassagyarmat legismertebb mestercukrásza, ezen kívül még sokan mások.
Családi napokat, főzőversenyeket is rendezünk, és nem feledkezünk meg a testmozgás fontosságáról sem.
A pályázatban a diákok számára több háziversenyt is szervezünk : keresztrejtvényfejtő versenyt, receptíró versenyt, Gasztronómia és az irodalom kapcsolatának bemutatását, Ínycsiklandó illusztrációk rajzolását ételekről …
A pályázat eredményeképp szeretnénk elérni, hogy a tanulók egészségtudatossága fokozódjon, és megismerjék az egészségesen tradicionális étkezés főbb fogásait.

kuratórium vezetősége

Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt látogatók!

Honlapunkra felkerült két fontos dokumentum:

Útmutató a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezeléshez

Tájékoztató a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről

 

Oklevél

Digitális nevelési szoba

A kollégium pedagógusai Digitális nevelési szobát indítottak. Különböző hasznos tanulást segítő és a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló tartalmakat osztanak meg benne diákjainknak és szüleiknek egyaránt.

Digitális nevelési szoba itt érhető el.

Maradj otthon!

Számos híresség és közéleti ember figyelmeztet arra, hogy ha tehetjük maradjunk otthon. Mit tehet ebben a kényszerszünetben a diák? természetesen a saját és más emberek, szeretteik védelmében otthon marad. Csak a legszükségesebb esetben megy el otthonról pl. élelmiszert vásárolni.

#maradjotthon

 

Tisztelt Tanulók! Tisztelt Szülők!

Megkérem a tanulókat, hogy ne költözzenek vissza a kollégiumba! A szükséges dolgaikért hétfőn és kedden 8-16 óra között tudnak a kollégiumba bejönni. Ha eltérő igényük merül fel, keressenek telefonon: 06 (35) 300-788.

Balassagyarmat, 2020. március 15.

Magyar Zoltán
intézményvezető

Kollégiumunk megnyitja kapuit

Kedves Diákok!
Kedves Szülők!

 

Ismét eltelt a nyári szünet. Kollégiumunk megnyitja kapuit a diákok előtt. Beköltözés ideje: 2019. szeptember 1. (vasárnap). Beköltözni 13:00 órától 20:30-ig lehet. Felhívjuk a diákok és a szülők figyelmét az időtartam pontos betartására.
A beköltözés napján szülői értekezlet is lesz 16:00 órai kezdettel.

Pedagógusnapi emléklap

Az idei pedagógusnapon emléklappal lett jutalmazva a Madách Imre Kollégium nevelőtanára Jele Dávid tanár úr a 2018/2019. tanévben végzett kiemelkedős teljesítményéért.
Munkájának méltatása alább olvasható.

Méltatás

Jele Dávid a Madách Imre Kollégiumban 2013-tól dolgozik csoportvezető kollégiumi nevelőtanárként az Arany János Tehetséggondozó Programban. A hátrányos helyzetű gyerekekért végzett munkájában kiemelkedik diákjai problémáinak megértésében, és olyan támogató érzelmi háttér megteremtésében, hogy a nehézségek és problémák ellenére az előző osztálya eredményesen zárta a gimnáziumi éveket.
Jele Dávid tanár úr a diákönkormányzatot segítő munkájával hozzájárul, hogy a kollégium diák szervezete eredményesen működjön. Számos program, ünnepség szervezésében segíti, irányítja a tanulókat közösségi munkájukban pl. a Madách hét, sport nap.
Jele Dávid tanár úr személyes kompetenciáját és élettapasztalatát felhasználta, hogy a kollégium pályaorientációs tevékenységét tovább fejlessze. Pályaorientációs munkatervet készített és segítette a tanulókat abban a megalapozott döntésben, hogy személyiségüknek megfelelő életpályát válasszanak.
Kiemelkedő közösségfejlesztő munkájának elismeréséért a Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógus emléklappal jutalmazza.
Kívánunk további erőt és egészséget a pedagógus életpálya eredményes folytatásához!

Adó 1 %

Kérem támogassa kollégiumunk alapítványát adója 1 %-ával. Támogassa a jövő nemzedékét! Köszönjük!

Az Arany János Tehetséggondozó Program bemutatása általános iskoláknak

PROGRAM:

9.30-10.00 Regisztráció

10.00-10.15 Megnyitó, köszöntők
Nagyné Barna Orsolya, tankerületi központ igazgató
Dr. Fényes- Bók Szilvia, igazgató

Bővebben: Az Arany János Tehetséggondozó Program bemutatása általános iskoláknak

Mezőberény

Az osztályunk őszi kirándulása Mezőberényben volt. Programjaink a következők voltak: a helyi diákok megmutatták a város érdekességeit; ezen ismeretek fényében szombat este egy versenyt rendeztek, amit sikeresen megnyertünk a fiúk gyorsaságának köszönhetően.

Péntek este még várt ránk a tábortűz és a diszkó. Szombat reggel ellátogattunk Nagyszalontára, ahol megnéztük Arany János szülőhelyét.

Délután a kollégium udvarán különböző sportversenyek voltak, az osztályunk röplabdában nevezett vegyes csapattal és második helyezést értünk el. Vasárnap a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban játékos vetélkedőn vettünk részt. Délben haza indultunk, az út kellemesen, csendben telt el. Fáradtak voltunk. Összességében nagyon jól éreztük magunkat ezen a hétvégén.

Banda Alexandra
12.c

Beköltözés

Kedves Diákok!
Kedves Szülők!

 

Ismét eltelt a nyári szünet. Kollégiumunk megnyitja kapuit a diákok előtt. Beköltözés ideje: 2018. szeptember 2. (vasárnap). Beköltözni 13:00 órától 20:30-ig lehet. Felhívjuk a diákok és a szülők figyelmét az időtartam pontos betartására.
A beköltözés napján szülői értekezlet is lesz 16:00 órai kezdettel.

Témahetek

Témahetek a 2016/2017. tanévben:

Digitális Témahét

Fenntarthatósági témahét

Pénz7

 

 

Különös közzétételi lista

Intézményi alapadatok:
* az intézmény OM azonosítója: 040523
* az intézmény megnevezése: Madách Imre Kollégium
* székhelyének címe: 2660., Balassagyarmat, Régimalom u. 2.
* az intézmény székhelyének megyéje: Nógrád megye
* az intézmény vezetője: Magyar Zoltán
* telefonszáma: 35/500-509
* e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
* ellátott feladatok: kollégiumi nevelés-oktatás
* a fenntartó megnevezése: Balassagyarmati Tankerületi Központ


* a fenntartó címe: 2660., Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem útja 17. II. emelet.
* a fenntartó típusa: tankerületi központ
* a fenntartó képviselője: Nagyné Barna Orsolya
* a fenntartó telefonszáma: 35/795-210
* a fenntartó e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
* az intézmény működő feladatellátási helyeinek felsorolása alapadatokkal (megnevezés, cím), illetve ellátott feladatokkal:

Sorszám Név Cím Státusz
001 Madách Imre Kollégium 2660, Balassagyarmat, Régimalom u. 2.  aktív

 

Általános közzétételi lista elemek:
* A felvételi lehetőségekről szóló tájékoztató

Felvételi eljárás rendje
Felvételi kérelem

A kollégiumi felvételi eljárás rendje és a tanulók elhelyezése
A tanuló kérheti felvételét a kollégiumba, amelyről az igazgató dönt, a nevelőtestület véleményének kikérésével. A kérelem elbírálásánál figyelembe kell venni a rászorultság elvét (pl. rendszeres gyermekvédelmi támogatás) a tanuló lakóhelyének távolságát és a közlekedést. A szülő a felvételről írásban értesítést kap. A kollégiumi jogviszony egy tanévre szól.
Az Arany János Tehetséggondozó Programban (továbbiakban AJTP) részt vevő és oda felvételt nyert tanulóknak a kollégium kötelező, amíg a programban tanulói jogviszonyuk fennáll.
Fel kell venni a kollégiumba minden nappali oktatásban részt vevő tanulót, ha a gyámhatóság kezdeményezi, illetve ha gyermekotthoni elhelyezése nagykorúság miatt szűnt meg. Nekik a kollégiumi tagság a tanulói jogviszony fennállásáig szól.
A tanulók csoportba történő beosztásáról - a nevelőtestület véleményének kikérésével - az igazgató dönt. A közösség élén a csoportvezető nevelőtanár áll.
A kollégiumi tagság megszűnése
Megszűnik a kollégiumi tagság:
A tanév utolsó napján, illetve az AJTP -s tanulók esetén a tanulói jogviszony megszűnésekor.
A fegyelmi határozattal kizártak esetében a határozat jogerőre emelkedése napján.
Akinek a tagságát fizetési hátralék miatt az igazgató – szülő, nagykorú tanuló esetében a tanuló eredménytelen felszólítása és a tanuló szociális helyzetének vizsgálata után – megszüntette, a hozott döntés jogerőre emelkedésének napján.
Azok esetében, akik erről önként lemondtak, a bejelentésben megjelölt napon. Kiskorú tanuló csak a szülő, gondviselő írásos nyilatkozata alapján törölhető a nyilvántartásból.
Ha a tanulót másik kollégium átvette, az átvétel napján.
Ha a nagykorú tanuló önálló jövedelemmel nem rendelkezik és a szülővel közös háztartásban él, a kollégiumi tagsági viszony megszűnésével, annak teljesítésével és fizetési kötelezettséggel járó kollégiumi döntésekről a szülőt is értesíteni kell.
A kollégiumi tagsági jogviszony megszűnéséről a kollégium vezetője írásban értesíti a tanulót – kiskorú tanuló szülőjét, gondviselőjét – és az iskola igazgatóját.

* A beiratkozásra meghatározott idő

Az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő és oda felvételt nyert tanulóknak a beiratkozás meghatározott időpontban történik.
Beiratkozás időpontja: 2018. június 22.
A Petőfi csoportba a beiratkozás időpontja nincs meghatározva, a tanév során folyamatos.

* A fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma: Az adatok a 2017. 10. 01. állapotnak felel meg.

Sorszám Évfolyam Csoport neve
 1.  9.  9/AJTP
 2.  9.  9.c
 3.  10.  10.d
 4.  11.  11.d
 5.  12.  12.c
 6.  vegyesen  Petőfi

 
* Pedagógusok végzettsége

Sorszám Beosztás Végzettség
1. Igazgató történelem szakos tanár
2. Igazgatóhelyettes, AJTP- Programgazda okleveles közgazdásztanár
3. Nevelőtanár okleveles kémiatanár
4. Nevelőtanár okleveles etikatantár
5. Nevelőtanár történelem-orosz nyelv, irodalomtanár
6. Nevelőtanár testnevelő tanár
6. Nevelőtanár agrármérnök, mérnöktanár
6. Nevelőtanár szociálpedagógus
6. Nevelőtanár földrajz szakos tanár és etnográfus

* Köznevelési feladatot ellátó intézményegységenként a térítési díj, a tandíj, egyéb díjfizetési kötelezettség (a továbbiakban együtt: díj) jogcíme és mértéke, továbbá tanévenként, nevelési évenként az egy főre megállapított díjak mértéke, a fenntartó által adható kedvezmények, beleértve a jogosultsági és igénylési feltételeket is:

A kollégiumi étkezési térítési díj fizetésére vonatkozó rendelkezések:

A kollégiumi elhelyezés ingyenes. A kollégiumi étkezési térítési díj az étkezési nyersanyag norma költsége. A jogszabályban meghatározott esetekben:
* gyermekvédelmi támogatásról szóló jegyzői határozat esetén,
* három iskolás gyermek iskolalátogatási igazolással,
* és tartós betegség esetén orvosi igazolással,
     a kollégiumi étkezési térítési díj összege 50 %-kal csökken.
A szülő, gondviselő a felvételi kérelem beadásával kötelezettséget vállal az étkezési térítési díj havonkénti megfizetésére. Az étkezési térítési díj befizetése a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet (továbbiakban GAMESZ) által kijelölt pénztárban történik - az igazgatóval egyeztetett - meghatározott időpontban.

* A fenntartó nevelési-oktatási intézmény munkájával összefüggő értékelésének nyilvános megállapításai és időpontjai
* Megállapítások listája (a köznevelési alapfeladattal kapcsolatos - nyilvános megállapításokat tartalmazó - vizsgálatok, ellenőrzések felsorolása, ideje, az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek nyilvános megállapításai, egyéb ellenőrzések, vizsgálatok nyilvános megállapításai)
* A nevelési- oktatási intézmény nyitva tartásának rendje:

Házirend: III./2. A kollégium nyitva tartásának rendje:
Az intézmény szorgalmi időszakban vasárnap 16.00 - péntek 16.00 óráig folyamatos nyitva tartással működik.
Az AJTP programban részt vevő diákoknak havonta egy kollégiumi hétvége kötelező.

Az Arany János Tehetséggondozó Program hétvégére tervezett programjain: szombaton és vasárnap egész nap.

* Éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai:

Éves munkaterv alapján.

* A pedagógiai - szakmai ellenőrzések megállapításai a személyes adatok védelmére vonatkozó jogszabályok megtartásával

Értékelőlap a kollégium szakmai ellenőrzéséről - 2015.

Speciális közzétételi lista kollégiumi feladatot ellátó intézményeknek:
* A szabadidős foglalkozások köre

A kollégiumi foglalkozások (sport, művészet, művelődés) a szeptemberi igényfelvétel szerint a mindenkori költségvetés alapján szerveződik.

* Az externátusi ellátás igénybevételének lehetősége
* A kollégiumi csoportok száma és az egyes csoportokban a tanulói létszám: Az adatok a 2017. 10. 01. állapotnak felel meg.

Sorszám Évfolyam Csoport neve  Létszám
1. 9. 9/AJTP  26
2. 9. 9.c  30
3. 10. 10.d  25
4. 11. 11.d  21
5. 12. 12.c  20
6. vegyesen Petőfi  23

 

Dokumentumok:

* Pedagógiai program
* Házirend
* Szervezeti és működési szabályzat
* Helyi értékelési szabályzat
* Intézményvezetői megbízásra benyújtott pályázat részét képező vezetési program, vezetési programmal kapcsolatosan – e törvény alapján véleményezésre jogosultak által – kialakított vélemény és a vélemény kialakításával kapcsolatos szavazás eredménye

Vezetési program
Véleményezésre jogosultak véleménye
Szavazás eredménye

* Fenntartói, törvényességi és hatósági ellenőrzések nyilvános megállapításai

Beköltözési infomációk

Kedves Diákok!

Az idei nyári szünet után ismét megkezdődik a tanév. A kollégium csütörtöktől (2016. augusztus 31.) várja diákjait.

Beköltözés ideje: 2017. augusztus 31. 13:00 órától 20:30-ig! Felhívjuk a diákok és a szülők figyelmét az időtartam pontos betartására.

A beköltözés napján szülői értekezlet is lesz 16:00 órai kezdettel.

 

Intézményvezető választás

Magyar Zoltán intézményvezető pályázata itt érhető el.

A véleményezésre jogosultak összesített véleménye Magyar Zoltán pályázatáról itt érhető el.

Diákok figyelem!

2016/2017. tanév képei

2016.12. 14. Mézeskalács sütés

Debüt

 

Schülerheim Madách Imre
Lernen Sie uns kennen!


Seit 1982 gibt es in der heutigen Form das Schülerheim Madách Imre in Balassagyarmat, an der slowakischen Grenze in Nordungarn. Für jene Schülerinnen und Schüler, die von ihrem Wohnort nicht oder nur schwierig zur Schule fahren können, stellen wir unser Schülerheim zur Verfügung. Wir  bieten Unterkunft, Verpflegung, pädagogische Betreuung, Lernbegleitung für 150 Jungen und Mädchen aus Komitat Nógrád und den angrenzenden Komitaten, wie auch aus Pest oder Heves an.


Austattung

Das Heim hat 5 Wohngeschosse, einen Freizeitbereich im Erdgeschoss, Sportplätze auf dem großen Heimhof. 
Die Unterbringung erfolgt in 4-Bettzimmern. Es sind 56 Zimmer vorhanden, die mit versperrbaren Kleiderschränken, Betten, Tischen, Regalen ausgestattet sind. Gemeinsame Badezimmer mit Dusche, seperatem WC und eineTeeküche stehen den Schülern in allen Etagen zur Verfügung. In den Küchen gibt es je ein Mikrowellengerät und einen Kühlschrank.
Die Lern- und Aufenthaltsräume, mit denen wir die Bedingungen des ruhigen Lernens sichern können, sind mit Fernsehern und Videogeräten ausgestattet.
Unsere Schüler können im ganzen Gebäude das WIFI gratis benutzen, können sich Fahrräder,
Laptops ausleihen. Aus unserer Bibliothek kann jeder Schüler Pflichtlektüren, Unterhaltungsliteratur, Belletristik und Wörterbücher ausleihen.

Heimleben

Wir sind bemüht, unseren Schülern eine vertrauliche und angenehme Atmosphäre zu schaffen, und ihnen hilfreich zur Seite zu stehen. Sie bekommen Hilfe zur Integration und werden bei der Auswahl der für sie entsprechenden Lernmethoden unterstützt.
Der Tagesablauf im Schülerheim wird im Wesentlichen durch die Arbeit für die Schule bestimmt. Der Bezugserzieher der Gruppen ist für die Erziehung und Pädagogik verantwortlich. Er unterstützt die Schüler, führt Lehrer- und Elterngespräche. Die Rahmenbedingungen der Zusammenarbeit von Erziehern und Lehrern sind optimal.
Lernstunden, Hausaufgabenbetreuung, Nachholstunden und Begabtenförderung sind regelmäßige Beschäftigungen im Schülerheim.
Das Studium ist ein wesentlicher Bestandteil unseres pädagogischen Alltages. Dabei wollen wir  unseren Schülerinnen und Schülern Lernhilfen anbieten.
Weitere Themen der Beschäftigungen sind unter anderen Lernmethodik, Staatsbürgerkunde, Selbsterkenntnis, Familienleben, körperliche und geistige Gesundheit, Umweltbewusstsein, Berufsorientierung, Medienbewusstsein. Die Prävention hat bei uns auch einen hohen Stellenwert. Regelmäßig führen wir zu verschiedenen Themen Projekte durch.
Unsere pädagogische Arbeit wird durch psychologischen Fachdienst unterstützt. Ein Psychologe berät die Schüler, mit dem sie ihre persönliche Probleme besprechen und gemeinsam eine Lösung finden können.

Schwerpunkte der pädagogischen Arbeit

Folgende Erziehungsziele sind uns bei unserer Arbeit wichtig:


* die Förderung begabter, leistungsmotivierter und sozial benachteiligter Schüler
 im Ramen des Begabtenförderndes Programms für sozial benachteiligte Schüler Arany János Tehetséggondozó Program,
* die Vertiefung der im Schuluntericht erworbenen Kenntnisse und Fähigkeiten,
* Weiterentwicklung der Persönlichkeit der Schüler, Entwicklung der sozialen Kompetenzen,
* die Förderung sportlicher und künstlerischer Aktivitäten,
* die Stärkung von Selbständigkeit, Entscheidungsfähigkeit und Selbstwertgefühl,
* Förderung von Konfliktlösungsstrategien,
* Sensibilisierung für umweltverträgliches Handeln,
* Vermittlung eines Werte- und Normensystems.

Freizeitgestaltung

Für Abwechslung sorgt bei uns ein vielfältiges Freizeitangebot.
* Fernsehraum mit 3 D Funktion,
* Heimbibliothek,
* Computerraum,
* Billardraum,
* Tischfußball und Tischtennis,
* Fitnessraum mit Krafttrainingsgeräten,
* 35 Fahrräder,
* Feuerstelle,
* Sportliche Angebote: Fußballspielen, Basketballspielen, Volleyballspielen Schwimmen, Wandern, Schifahren
* Kinoausgänge, Theater- und Museumbesuche
* Auslandsreisen


11.c

Nevelőtanár: Jele Dávid


 

 

 
 
 

Díjaink

 

Mission Statement of the Talent Point

As an excellent accredited regional Talent Point, Madách Imre Student Hostel has been engaged in talent identification and support as well as talent counselling in cooperation with educational institutions in Balassagyarmat, primarily with Balassi Bálint Secondary School participating in the Arany János Programme for Developing Talents (hereinafter “AJTP” as abbreviated in Hungarian) and other Talent Points in the region since 2014.

More... Click here!

Tanévkezdési információk

Kedves Diákok!

Az idei nyári szünet után ismét megkezdődik a tanév. A kollégium hétfőtől (2015. augusztus 31.) várja diákjait.

Beköltözés ideje: 2015. augusztus 31. 13:00 órától 20:30-ig! Felhívjuk a diákok és a szülők figyelmét az időtartam pontos betartására.

A beköltözés napján szülői értekezlet is lesz 16:00 órai kezdettel.

Tanévkezdési információk

Kedves Diákok!

Az idei nyári szünet után ismét megkezdődik a tanév. A kollégium szerdátóltól (2016. augusztus 31.) várja diákjait.

Beköltözés ideje: 2016. augusztus 31. 13:00 órától 20:30-ig! Felhívjuk a diákok és a szülők figyelmét az időtartam pontos betartására.

A beköltözés napján szülői értekezlet is lesz 16:00 órai kezdettel.

Szakmai beszámoló

Ebben a menüpontban az előző tanévek szakmai beszámolóját találja.

2013/2014. tanév

2014/2015. tanév

2015/2016. tanév

2016/2017. tanév

2017/2018. tanév

2019/2020. tanév

Támogassa adója 1%-ával

 

Felvételi

Beiratkozás!

A Madách Imre Kollégium felvételt hirdet középiskolás és gimnazista tanulók részére. A felvételi eljárás rendjéről itt olvashat.

Az intézménybe beiratkozni a felvételi kérelem kitöltésével lehet, melyet az intézmény titkárságán kell leadni.

Joomla School Templates by Joomlashack