Milánóból jelentjük 5.

Arany János Program eseményei

Milánóból jelentjük 5.

Gazsi Dorothy vagyok, 18 éves, a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium tanulója. A Polgár alapítvány ösztöndíjasaként Milánóban töltök egy hetet. Az 5. nap eseményeit foglalnám össze.

 

Szerda reggel egy workshopon vettünk részt, amelyben a török Barrier free and happy live assosiation munkáját ismertük meg. Ezután egy Cremonából származó sport, a baskin szabályait és értékeit mutatták be az olaszok. Ez a játék a kosárlabda újragondolása, amelyben férfiak, nők és fogyatékkal élők kortól függetlenül egyszerre vehetnek részt. Játékokkal zártuk a foglalkozást.
Ebéd után esős időben indultunk Brassoba. Itt található a Bresso4 egyesület, ami lehetőséget nyújt arra, hogy az emberek sportolással tudják tölteni szabadidejüket. Az általuk szervezett "Foundation day" nevű programon vettünk részt. Kipróbálhattuk a boccia-t, ami egy paralimpiai sport.
Úgy gondolom ittlétem alatt fejlődött az angol és olasz nyelvtudásom, továbbá sok új ismeretséget kötöttem. Megismertem az olasz és a török kultúrát, szokásokat.

 

Forrás: Polgár Alapítvány Facebook oldala

Joomla School Templates by Joomlashack