Parlamenti különóra

Arany János Program eseményei

Parlamenti különóra

Az Országgyűlés Hivatala által szervezett, fiataloknak szóló programok egyike a  Parlamenti különóra. Úgy gondolom, hogy ez az alkalom nagyszerű lehetőség arra,hogy a fiatalok megismerkedjenek a parlamenti demokrácia alapjaival, és hogy betekintést nyerjenek az Országgyűlés munkájába. Nekem személy szerint nagyon tetszett, máskor is szívesen részt vennék rajta.

Koplányi KittiÚgy gondolom, hogy a Parlamentben eltöltött nap nagyon hasznos volt. Megismerhettük hogy valójában hogyan zajlik egy ülés, egy játék során információkat tudhattunk meg az épületről és láthattunk egy bemutatót a díszőrségtől, amit viccesen és érdekesen adtak elő. Teljes mértékében meg voltam elégedve a szervezéssel és a programokkal, szerintem érdemes mindenkinek egy ilyen különórán részt venni.

Plangár Petra


2014.09.15-én Hétfőn, a kollégium keretein belül, Parlamenti különórán vehettem rész az osztályommal. Látogatásunk során a parlament működésével, felépítésével, építésének történelmi  hátterével ismerkedhettünk meg valamint bepillantást nyerhettünk az őszi  ülésszak  nyitó plenáris  ülésének menetébe. Látogatásunkat nagyon hasznosnak tartom, hiszen többet tudtunk meg az Országházról, erről a csodálatosan szép építményről, mind magáról a parlament intézményéről.
A program kezdéseként, az országházi séta után, ahol a különlegesen szép könyvtárba is bemehettünk, előadást hallhattunk a koronázási jelvényekről, szobrokról, festményekről, Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár úr, beszélt a parlament működéséről, saját munkájáról, kérdéseinkre is szívesen válaszolt. Ezt követően egy parlamenti plenáris ülést modelleztünk le vidám formában. Ezt egy finom szendvics, süteményből álló szünet követte, majd a nyitó plenáris ülést nézhettük, ahol éppen Orbán Viktor miniszterelnök Úr mondta el beszédét. A program zárásaként egy  kvíz tette próbára tudásunkat. A díszőrség érdekes, diák közeli bemutatója után indultunk haza.
Mindenkinek javaslom, hogy legalább egyszer vegyen részt ilyen, vagy ehhez hasonló parlamenti játékon, hiszen amellett, hogy gazdagítja ismereteit, nagyobb belátást kap a parlament működésébe, még az Országház gyönyörű épületét is megcsodálhatja. Én nagyon örülök, hogy ott lehettem és részt vehettem az osztályommal egy ilyen komoly rendezvényen.

Cservenák Rita Zsuzsanna

A Parlament nagyon jó volt. Rengeteg uj dolgot tudtam meg megint. Nagyon felemlő érzés volt meghallgatni ahogy az elnök úr felszólalt. Igazi élmény. Nagyon tetszett és elgondolkodtam hogy az is lehet hogy ilyen pályán szeretném folytatni tanulmányaimat.

Urbán Evelin

Nagyon jól éreztem magamat a Parlamentbe. Tetszett hogy körbevezettek minket és belátást nyerhettem hogy milyen is valójában ez a világ. Örülök hogy beülhettünk egy plenáris ülésre és ide is belátást nyerhettem, Szívesen mennék ismét a Parlamentbe.

Takács Olívia

 

Joomla School Templates by Joomlashack