Telekom Tréning

Arany János Program eseményei

Telekom Tréning

A Telekom tréning Balatonkenesén került megrendezésre a Telekom hotelben. A tréning lényege az volt, hogy a Telekom egyes dolgozói érzelmi intelligenciájukat fejlesszék egy olyan módszerrel, hogy kapnak egy fiatalt, akinek 2 napon keresztül a mentorai lesznek, és a különböző feladatokat együtt oldják meg. Persze egy másik fő cél pedig az volt, hogy a fiatalok egy önmenedzsment képzést kaptak és megismerkedhettünk a tudatos, tervezett gondolkodás fontosságával. Egy fiatal két mentort kapott magához így háromfős csapatok voltak, persze semmi versengés nem alakult ki.


      Több időpontban is létrejött ez a tréning, mi magunknak választhattuk ki, melyik időpont a legalkalmasabb számunkra. Egy tréningen 4-6 fiatal vett részt és 8-12 mentor az ország különböző részeiről. Ahhoz, hogy bekerüljünk, egy videót és egy kézzel írott motivációs levelet kellett elküldenünk elektronikus módon.
      Az első nap még nem voltak programok, csak ismerkedtünk a hellyel, a környezettel, elfoglaltuk a szobánkat és be kell valljam, hogy tetszett és teljesen újdonság volt számomra, hisz az a hely az én szememben egy kis külön világ volt, ahol minden van. Este megismerkedhettünk a mentorokkal, de még nem tudhattuk, hogy ki kinek lesz a mentora.
      A második nap jöhettek a feladatok. Több prezentációt is kellett csinálnunk a nap folyamán és mindjárt az első témája a mentoraim bemutatása volt, majd kisebb fejlesztő feladatok, melyek a mentoraim és az én agyamat is megterhelte, pedig semmi elgondolkodtató nem volt bennük mégis ilyenkor rádöbbenünk, hogy milyen apró és egyszerű feladatok mennyire leterhelőek tudnak lenni. A feladatok után a nap végén vacsoráztunk majd a napot egy zenés esttel zártuk, melyben én szolgáltattam a zenét a gitárommal.
      Az utolsó nap már nagyon megkedveltük egymást és ennek köszönhetően még könnyebb volt együtt dolgozni a mentoraimmal és másokkal is. Két nagyobb feladatunk volt még erre a napra. Az első, ami számomra sokat jelentett, hogy készítsünk egy logót, melyben a pályaképem, a múltam a jelen és a jövőm is benne van, amit konkrétan úgy kell elmondani a mentoraimnak az én felnőtt önmagam nevében, mintha már az beteljesült volna. A múltat és a jelent én prezentáltam. Az utolsó nagyobb feladat pedig az volt, hogy készítsünk egy színjátékot, amihez alapul csak egy pár szót és mondatot kaptunk, melyeknek el kellett hangzania az előadásban. Ebben a feladatban már 2 csapat összeállt és együtt csináltuk meg a darabot, ami nagyon jól sikeredett.
      A feladatok után elérkezett a búcsú ideje, ami férfi létünkre is elég megható volt. Soha nem hittem volna, hogy 2-3 nap alatt ennyire hozzá lehet szokni egymáshoz és meg lehet kedvelni egymást. Mindenesetre úgy érzem nagy és sok tapasztalatot gyűjtöttem, rádöbbentem dolgokra és nagy erőt kaptam a céljaim sikeres teljesítéséhez.
      Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a tréningen, és köszönöm a lehetőséget!
     

Oláh Ferenc

Joomla School Templates by Joomlashack