Egy hét története

Arany János Program eseményei

Egy hét története

Szerdán elérkezet a kolis avató, amit már nagyon vártam, itt csoportokra voltunk osztva, én nagyon bírtam a csoportomat, szóval nagyon jól éreztem magam, másrészt a feladatok sem voltak „durvák” azokat is élveztem. Csütörtöki nap délelőttjén volt a főpróba, ugyanis a komoly gólya avató 5 órakor volt a suliban megrendezve, ó én ezt nagyon élveztem. Énekeltünk, verset mondtunk a többi gólyával együtt. Jöttek a szüleim is, csodálatos volt.

Bada Bianka Dominika

 

Csütörtök délután elkezdődött a hivatalos iskolai avató. Délután volt egy műsor, ahol balassis diákká avattak minket. Nagyon jó érzés volt mikor kimondták a nevemet. Pénteken folytatódott és az egész, az osztálynak sárga ruhában kellett lenni egésznap.Elég viccesen néztünk ki mindannyian főleg mikor hódolni kellett a városban a szobroknak. Délelőtt előadtunk egy táncot, nagyon jó kis móka volt. Délután egy vetélkedőn vettünk részt. Itt különböző feladatokat kellett csinálni, és 3. helyezést értünk el. Aztán elmentünk a városba egy közös felvonulásra énekelgettünk, nevetgéltünk. Aztán este gólyabálba mentünk és buliztunk egy jót. Nagyon jól éreztem magam ezen a napon. Ezen a héten benn maradós hétvégénk volt és elmentünk Vácra kirándulni. Tettünk egy sétát a városban, elvittek minket nagyon  sok érdekes helyre, utána vissza mentünk a kollégiumba. Este megnéztünk egy közös filmet, nagyon jó film volt. Nagyon jó volt ez a nap is.

Baranyi Renáta

A szombati Váci túra érdekes volt. Szeretek nézelődni. Miután visszaértünk egy kvíz-t csináltunk, hogy ki mire emlékszik. Én és Gábor egy Milkát nyertünk. Ezután megnéztünk egy filmet „Könyvtolvaj”-t. Nagyon tetszett a film, de túl szomorú volt számomra. Ez a hét érdekes és jó volt számomra.

Boda Viktor

Csütörtökön volt a komoly avató ahol hivatalosan is Balassis diákká fogadtak minket. Nagyon büszke voltam, hogy ennek az iskolának a tanulója lehetek. … Szombaton elmentünk megnézni Vácot, ami nagyon tetszett, mert nagyon szép város. Mikor vissza értünk Milka csokiért versenyeztünk és megnyertük. A vasárnapot matek felméréssel kezdtük és azzal, hogy ezt a fogalmazást megírtuk! Jó hét volt J!

Dalzsuffó Dominika Karina

Az avatók nagyon tetszettek. Szerdán volt a kollégiumban, csütörtökön az ünnepélyes és utána a vicces avató volt az iskolában. Szerdán nevelőknek kellett beöltöznie az én csapatomnak. Én Jani bának öltöztem be. Majdnem mindenki felismert. Táncolnunk kellett meg gyufával lemérni a kosárpálya hosszát és még sok egyéb más. Csütörtökön verset kellett mondanunk a szülők és az iskola előtt. Esküt is mondattak velünk és énekeltünk is. Pénteken jött a vicces avató. Útközben megállítottak minket minden szobornál és hódolni kellett a másodikosoknak. A kapun csak limbózva engedtek be minket. Azután megint hódoltattak minket majd alagúton kellett átmennünk. Minden szünetben jöttek föl minket hódoltatni, de én szerencsére megúsztam. Nekem csak akkor kellett hódolnom mikor csoportosan járkáltunk. Délután versenyeztünk a többi gólyás osztállyal, mi lettünk az utolsók. Mindenki ugyanazt kapta, egy tortát csak más ízben. Szerintem nagyon vicces volt a hét, alig várom a jövő évet, hogy mi mit fogunk csinálni az akkori gólyákkal.

Hodászi Márk

A Madách-hét főleg a gólyákról szól, mivel ekkor 3 nap az avatásról szól. Hétfőn a kollégium udvarán sportnap volt. Kedden a kollégium gólyái ellátogattak Csesztvére, ahol megnéztük a Madách-múzeumot és felmentünk a kilátóba is. Nekem nagyon tetszett a kilátás a dombról és jól szórakoztam. Szerda délután volt a kollégiumi gólyaavató, amire különböző állomásokkal, feladatokkal készültek nekünk a szervezők. A feladatok annyira nem tetszettek, mert értelmetlennek tartottam, de az osztály jól összedolgozott. A napot azzal zártuk, hogy vizesen elmondtuk a fogadalmunkat. Csütörtök délután az iskolában volt az ünnepélyes gólyaavató, amire sokat készültünk, gyakoroltunk az évfolyammal. Szerencsére nagyon jól sikerült, a verset is szépen elmondtuk és a fogadalmunk is szépre kerekedett. Pénteken az iskolában volt a gólyaavatónk, vicces sárga ruhában kellett mennünk. Bár a hódoltatást továbbra sem szerettem meg a napunk jól sikerült. A bál sem volt olyan rossz, mint amire számítottam, mert a végére még engem is megtáncoltattak, ami nálam nagy csodának számít.

Kiss Dorottya

Szombaton Vácon voltunk, itt megnéztük a város érdekességeit. Jó volt a kis kiruccanás. Este megnéztük a Könyv tolvajt, jó volt a film. Na meg a film közben a popkorn. Vasárnap az informatika teremben írtunk, majd szilenciumot tartottunk. Hétvégén több alvásra számítottam, de így is jó volt.

Matuch Richárd

 

Három gólyaavatón vettem részt az elmúlt héten. Az első a kollégiumi, a második az ünnepélyes, ami az iskolában volt, és a harmadik egy „vicces” gólyaavató, ami szintén az iskolában került megrendezésre.

Nekem a kollégiumi gólyaavató tetszett a legjobban. Talán a feladatok sokszínűsége miatt. A mi csapatunk a téli sportolók csapata volt. A csapatmunkánkkal sikerült az első helyezést elérnünk. Szerencsére engem a tízedikesek nem nagyon hódoltattak, aminek örültem. Az ünnepélyes gólyaavatón elmondtuk az esküt, és hivatalosan is Balassis diákká fogadtak bennünket. Az iskolában lévő „vicces gólyaavató is színes feladatokból állt. De ott nem mi lettünk az elsők, sajnos csak a harmadik helyezést értük el. A gólyaavató után a nagyobbak rendeztek nekünk egy bulit az iskolában.

Összességében mind a három gólyaavató tetszett. Amit mégis kiemelnék az a kollégiumi volt. Mert ott első helyezést ért el a csapatunk. A héten sok élményben volt részem, valamire örömmel, valamire kevésbé örömtelien emlékszem majd vissza.

Rácz Sarolta Tamara

A Madách hét jó volt. A csesztvei túra is tetszett. Csütörtökön a hivatalos gólyaavató nagyon szép volt. A kolis és a sulis gólyaavató vicces volt, de voltak unalmas részei. Tetszettek a feladatok, de a legjobban a lisztes feladat tetszet. A tanárnő sminkelése sem volt semmi. Nagyon jól éreztem magam a bent maradós hétvégén. A váci út nagyon tetszett. Sok mindent megtudtunk Vácról és a környékről. Sokat hülyéskedtünk. Sok csokit ettünk. Kicsit elfáradtunk. Pihentünk. Játszottunk, utána pedig a klubban filmet néztünk.

Veres Viktória

Joomla School Templates by Joomlashack