Angliában

Arany János Program eseményei

Angliában

Az AJTP program által szervezett utazásokból messze kiemelkedik az az út, amit mi, csak angliai-útnak nevezünk, jóllehet nem csak Angliát látogatjuk meg utunk során. A francia fővárost, Párizst, valamint a pralinék otthonát, Brüsszelt is megismerhettük. Csodálatos utazásunk legnagyobb részben mégis London megismerésével telt. A kilenc napból, 5 napot töltöttünk Anglia mindig borús, nyüzsgő fővárosában, ez idő alatt pedig nyelvtudásunk elmélyítése és a főváros leghíresebb látnivalóinak felkeresése volt a legfontosabb "feladatunk".
Brüsszel csokis-csodáit még Anglia előtt élvezhettük és nagy kihívást jelentett, hogy ezekből a csomagolt, krémes boldogság hormonokból haza is juttassunk, legalább egy két dobozzal. A Pisilő kisfiú szobra meglepett, hiszen sokkal nagyobbra számítottunk. Az Atomium előtti parkban megkóstolhattuk a belga különlegességet, a sült krumplit, amit különböző feltétekkel kínáltak a kedves eladók.


 Örök emlék marad a Trafalgar square, a National Gallery, British Museum, Tower, Hampton Court, vagy a bevásárló negyed is, ahol sok fontot elköltöttünk. Mindenki kedvence volt a Madame Tussaud’s panoptikum, ahol minden számunkra kedves, hírességet lencse végre kaptunk. London szépségei után, Párizs gyönyörű látképét csodálhattuk az Eiffel torony tetejéről. A város nem csak madártávlatból, de közelről is gyönyörű.
A hosszú út után, számtalan élménnyel gazdagodva tértünk haza és megállás nélkül ontottuk magunkból a történeteket …


Cservenák Rita

Joomla School Templates by Joomlashack