Fenntarthatósági témahét

Arany János Program eseményei

Fenntarthatósági témahét

Ebben a tanévben első alkalommal csatlakoztunk a Fenntarthatósági témahéthez. A tudatos táplálkozás témakörét választottuk. A hét foglalkozásai mintegy 50 diákot mozgattak meg kollégiumunkban, két csoport részvételével.  Az első foglalkozás alkalmával megtekintettük a Mindennapi kenyerünk című filmet. A film bemutatja azt, hogy milyen futószalagon, ipari módszerekkel készülnek mindennapi élelmiszereink. A film hanganyagot nem tartalmaz, így lehetőséget biztosít a folyamatos tanár-diák kommunikációra, kérdések, látottak megbeszélésére. Pedagógusként meglepő volt számomra, hogy a diákok egyes esetekben meglepődtek azon, hogy milyen folyamatokon mennek át élelmiszereink, hogy milyen körülmények között termelnek februárban paradicsomot.

 


A második napon ismét egy Tudatos táplálkozással kapcsolatos előadás következett. Megismerték diákjaink a legfontosabb tápanyagokat, a táplálkozási piramist, az emberi szervezet számára szükséges és egészséges ételeket, táplálkozási módokat.
A harmadik napon a vitaminokkal és azok szerepével foglalkoztunk. Előadás formájában ismerkedtünk a fontosabb vitaminokkal. Majd feladatlapok segítségével megnéztük, mire is emlékeznek diákjaink a három nap alatt megtartott foglalkozásokból.

Joomla School Templates by Joomlashack