Lengyelországban jártunk

Arany János Program eseményei

Lengyelországban jártunk

A nyáron Lengyelországba kirándultunk. Csodás 4 napot töltöttünk itt az osztállyal. Megnéztük Krakkó, Zakopane, Auschwitz és Wadowice nevezetességeit.


2017. augusztus 1-jén reggel 7 órakor indultunk a kollégium elől. Mindenki izgatott volt, hiszen már egymással is régen találkoztunk, és mindenki kíváncsi volt már Lengyelországra is. Az út gyorsan eltelt, beszélgettünk, nevetgéltünk, és meséltük egymásnak a nyári élményeinket. Jött velünk egy nagyon kedves idegenvezető hölgy, Gabi, aki egy-egy nevezetes városnál, falunál elmondta az érdekességeket. Kb. 5-6 órával az indulás után Zakopaneba értünk, ahol egy kis városnézés várt ránk. Itt volt, aki nézelődött, vagy szuvenírt vásárolt. Aztán mentünk Krakkó egyik városrészébe, ahol a Grand Hotel Félixben elfoglaltuk a szállásunkat. Ott nagyon kedvesek, és segítőkészek voltak velünk. Svédasztalos vacsorával vártak, majd utána kisebb megbeszélést tartottunk, a másnapi programokról.


A kirándulásunk másnapján Auschwitzbe látogattunk, ahol megnéztük a munkatábort, és a haláltábort. Ez a délelőtt kicsit komolyabb volt, mindenkit meghatottak a látottak. Délutánra valamivel vidámabb programot szerveztek, akkor Wadowicebe mentünk és megnéztük II. János Pál pápa szülőházát, és a főtéren volt egy kis szabadidőnk szétnézni. Aztán a szállásra mentünk, ahol finom vacsorával vártak minket.


A harmadik napon Krakkó belvárosába mentünk, ahol délelőtt a főteret néztük meg, illetve a vásárban töltöttünk el egy kis időt. Délután a Wawelhez látogattunk. Itt megnéztük a templomot, illetve a körötte lévő parkban sétáltunk.
Negyedik nap már korán reggel indultunk haza, ugyanis útközben még megálltunk szuveníreket vásárolni, illetve Szlovákiában, ahol megnéztük a Dobsinai-jégbarlangot. Ez gyönyörű látvány volt számunkra. A kirándulás utolsó állomása Szlovákiában az Andrássy-kastély volt. Itt bepillantást nyerhettünk az Andrássyak otthonába, életébe.Nagyon sok remek emléket szereztünk ezalatt a négy nap alatt, és reméljük, hogy lesz még alkalmunk így, együtt közös kirándulásokon részt venni.

Litavszki Fanni

Joomla School Templates by Joomlashack