Karácsonyi műsor

Arany János Program eseményei

Karácsonyi műsor

 

Nem mindennapi esemény a Karácsony, különleges mindannyiunk számára. Ebben az időszakban egymás iránti szeretetünk és mély érzelmeink nyilvánulnak meg. Mi, 9/AJTP-sek, mint egy különleges program tanulói, Mi is különleges műsorral szerettünk volna kedveskedni ezzel is bizonyítva, hogy mennyire fontos számunkra a Karácsony. Nem mondom, hogy mindig könnyű a közös munka, sokszor szívesebben lettem volna máshol, de a többiek szeretete és az ünnepi láz magával ragadott. Sokat dolgoztunk rá, hogy ez mind megvalósuljon, de a végeredmény áhítatos lett. Sok köszönettel és hálával tartozunk István Gyöngyi tanárnőnek, aki nemcsak a felkészítésünkben játszott nagy szerepet (mint Leonardo DiCaprio a Titanicban), de végsőkig kitartott hite példátlan volt. Akkor is mellettünk volt, amikor más már lemondott volna rólunk. A műsort a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium dísztermében adtuk elő. Az előadásnak hatalmas sikere volt.

Mátyás Kitti és Buzás Emese
9/AJTP

 

Miután egy szilencium alkalmával közölték velünk, hogy mostantól minden csütörtök esténk foglalt, ugyanis karácsonyi műsorpróbákon kell részt vennünk igencsak különböztek a vélemények. Néhány embert felcsigázott a gondolat, hogy szerepelhet, egyesek elszomorodtak a plusz egy betáblázott este miatt.
Felkészítő tanárunkkal, István Gyöngyivel csütörtökönként, az előrehozott vacsora után gyakoroltunk, próbáltunk másfél, két óra hosszáig.
Az első pár alkalom a színdarab megírásával, és a szereposztással telt, aztán belevetettük magunkat a mélyvízbe, és elkezdtük a szöveges próbákat. Először csak megbeszéltük a hangsúlyokat, kézmozdulatokat és egyéb dolgokat, majd egy kis színpadi mozgást is csempésztünk a próbákba.
Mivel nem volt meg a kellő figyelem és összetartás, Gyöngyi néninek elég sokat kellett foglalkozni a fegyelmezéssel és a rendtartással, de ennek ellenére sem mondott le rólunk, amit teljes szívünkből köszönünk!
Mikor osztályfőnökünk, Simon Erzsébet tanárnő és nevelőtanárunk Jele Dávid tanár úr is ellátogattak a próbáinkra uralkodtunk magunkon, és úgy viselkedtünk, mint egy rendes, szófogadó, összetartó osztály.
Néhány szereplő lámpaláza miatt félt kinyitni a száját, és büszkeséggel kiállni sok ember elé, de Zsike tanárnő a kezébe véve az irányítást, ,,Beszéd órát” tartott az említett gyerekeknek.
Az utolsó próbákon zenészek is társultak hozzánk. Gitáron kísértek minket és az éneklésbe is beszálltak. Az első pár ének után kezdtük azt gondolni, hogy reménytelenek vagyunk, de nem adtuk fel és csak énekeltünk és énekeltünk, míg nem volt tökéletes az összhang.
Mindannyiunk számára hatalmas öröm volt mikor 2017.12.20-án, este 17.00-kor a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium dísztermében, közvetlen az előadásunk után hallottuk a közönséget tapsviharban kitörni. Ez azt jelentette, hogy tetszett nekik és hogy elértük célunk: sikeresen, többé-kevésbé baki nélkül előadtunk egy színdarabot kollégista társainknak, szüleinknek, barátainknak és tanárainknak.

Molnár Evelin
9/AJTP


Az idei 2017-es karácsonyi műsort a 9/AJTP adta elő. Az előadás 2017. december 20-án, 17:00-kor került bemutatásra. Nehéz volt a felkészülés az elején, mivel nem volt meg a „csapatmunka” az osztály légkörében. Sok próba után végre sor került arra, hogy előadjuk.
A színdarab mai világunkról szólt, egy modernebb világról. Tele volt érzelmekkel, igazságokkal, zenékkel és szeretettel. A végén elénekeltük Poór Péter- Harang szól a kis faludban című számát, gitáros kísérlettel, és közben égő gyertyát tartottunk kezünkben. A színdarabot 32-en adtuk elő, közreműködött nevelőtanárunk is: Jele Dávid tanár úr. Kevés bakival és izgulással, sikeresen adtuk elő. 
Igazgatóinknak, tanárainknak, szüleinknek, kollégista társainknak, barátainknak adtuk elő a darabot. Teltház volt, nagy volt a taps és az ujjongás. A színdarab felkészítésében István Gyöngyi tanárnő segített minket. Zárásképpen finom vacsorát kaptunk a kollégiumban, és így mentünk el téli szünetre, ezzel együtt így is zártuk az évet. 

Nyizsnyik Bernadett Alexandra
9/AJTP


 

Joomla School Templates by Joomlashack