Prágában jártunk

Arany János Program eseményei

Prágában jártunk

    

  Július 17-én reggel gyülekezett a csapat Balassagyarmaton. Innen vágtunk neki a hosszú útnak. Budapest és Bécs érintésével érkeztünk meg első az csehországi látnivalókhoz. Megtekintettük a híres Cesky krumlov-i várat, mely Csehország második legnagyobb vára. Miután átsétáltunk a csodaszép fátyolhíd alatt a Moldva mentén betekintést nyerhettünk az Óvárosba, ahol megállt az idő a 18. század környékén. A nap végére megérkeztünk a Prága külvárosában lévő háromcsillagos szállásunkra, ahol meleg vacsorával vártak minket a késői órákban is. Három- négy fős szobák álltak rendelkezésünkre. Nagyon ízlésesen berendezett szobák vártak minket, mindegyik pompás kis fürdőszobával egybekötve.
      Másnap korán reggel indult neki a csapat a hosszú prágai túrának.  Első állomásunk a várnegyed (Hradzsin), ahova csak elég komoly ellenőrzések során juthattunk be. A prágai várban megtekinthettük a Szent Vitus Székesegyházat, amely kívül- belül varázslatos látványt nyújtott. Ezután kívülről megnéztük a Cseh elnök rezidenciáját. A főtér közepén láthattuk sárkányölő Szent György lovasszobrát. Utána betekintést nyerhettünk a vár egyes termeibe, épületeibe. A vár következő fontos látnivalója az Arany utca, melynek ezeregy legendája van.  A várlátogatás után megismerhettük Prága belvárosát közelebbről. Csodás utcákon és tereken haladtunk át, míg eljutottunk a Károly-hídig. Néhol véletlenszerűen díszes pávákat is láthattunk a parkokban. A Károly-hídon rengeteg turista megfordult meg velünk együtt. Ezt az ott élő emberek rendkívül okosan kihasználják. A nap fénypontja egy hajótúra volt a Moldva folyón. Ezt mindnyájan nagyon élveztük. A hajókázás után visszamentünk a szállásra.

 


      A harmadik napunk délelőtt még városnézéssel telt. Megnéztük a zsidónegyedet és a gyönyörű óváros teret, ahol látható a harangjáték (Orloj) is. Ezek után egész délután szabadprogram következett, aminek mindenki nagyon örült. Voltak, akik visszatértek a Károly-hídhoz és ott gyönyörködtek a városban, akik szuveníreket vásároltak, akik visszamentek kedvenc helyeikre, akik újakat fedeztek fel. Úgy gondoljuk, mindenki találhat olyat a csodás Prágában, amit magáénak tudhat.
      Elérkezett a haza utazás napja is, ami elég hosszúra és fárasztóra sikerült. Útba ejtettük Kutna Hora-t valamint Telc szép városát. Kutna Hora-n betekintettünk a csodálatos Szent Borbála templomba és az elképesztő Csontkápolnába, melyet 40 ezer ember csontja díszít. Telcből a kora délután indultunk és másnap hajnalban érkeztünk haza. Nagyon fárasztó, de élményekben gazdag utat tudhatunk magunk mögött.

Joomla School Templates by Joomlashack