Egy fergeteges szalagavató

Arany János Program eseményei

Egy fergeteges szalagavató

Régen várt nap virradt /hidegen, esősen/ a tizenharmadik désekre december tizenötödikén:  SZALAGAVATÓ!!!!  Az utóbbi két hónap szinte csak azzal telt, hogy erre készültünk. Fogadott tánctanár, ruhakölcsönzés, szövegek megírása és megtanulása, kajarendelés, egyszóval SZERVEZÉS A VÉGKIMERÜLÉSIG!!! Csoda, hogy volt még bennünk erő a nagy nap estéjén ötkor… mert ekkor kezdődött a Balassi dísztermében a műsor, melyre fogadóbizottságunk  sorfala előtt libbentek v. araszoltak be a meghívott vendégek, aztán jöttünk MI.      

                 
Köszöntővel és visszatekintő komoly műsorral kezdtünk, aztán következett a tanár-paródia.
Közösen elénekeltük  Roy és Ádám : Az otthon itt van és Máté Pétertől az Azért vannak a jó barátok című dalokat. Kedvencünkké váltak az évek során e mindannyiunk szívét megdobogtató nóták, most is könnyet csaltak sokunk szemébe.  Osztályfőnökünk ünnepi beszédében azt mérlegelte, mikor válik a gyermekből felnőtt. Akárhogy is, a folyamat egyik fontos eleme ez a szalagavató, úgyhogy a szalagok feltűzésének pillanata is elkövetkezett. A tanárok kerámia-ajándékot, a szülők virágot kaptak, majd szünet.

Ezek után  a fergeteges bemutató következett, amelyre annyit készültünk. A vendégek levonultak a tornaterembe, ahol a gigantikus zöld függöny félrebillentése után a lányok Marót Attila és Galanics Bence erősítésével bemutatták a Szeles Júlia által betanított roki táncszámot, aztán jött a fiúk elsöprő pantomim-kabaré jelenet-sorozata /seprű: itt még gitárként is jól funkcionált Kucsera Patrik kezében, a „Rockegyüttesünk” című számban/.
    
A méltán sikeres fiú-számot izgatott és ugyanakkor aprólékosan gondos öltözködés követte: felhúztuk a nagyestélyit és a szmokingot a klasszikus tánchoz. Ezalatt, hogy a nézők ne unatkozzanak, levetítették az „Ilyenek voltunk” – Több-kevesebb sikerrel felnőttünk című filmet. A filmsztori huszonhárom életet fogott át negyvenhat képben: komolyra fordítva minden osztálytársunkról egy kisgyermekkori és egy mostani kép volt látható kedves, szellemes kísérőszöveggel övezve.        Aztán jött a remélhetően legendássá váló klasszikus táncszámunk – a tornaterem egy rokokó kastéllyá változott kecses lépteink, suhanó ruháink varázslatában. Keringőt láthatott a büszkeség és meghatottság könnyfátyolán át a szülők elérzékenyült csoportja. A táncot a családtagokkal való fényképezkedés zárta.   A folyosón Szabó Eszter édesapja pohárköszöntőt mondott a szülők nevében, majd díszvacsorával fejeződött be az ünnepi esemény.

Joomla School Templates by Joomlashack