Egy kis karácsonyi segítség

Arany János Program eseményei

Egy kis karácsonyi segítség

A tavalyi évhez hasonlóan idén is adományokat gyűjtöttük rászoruló gyermekek részére. Több helyről is jutottunk értékes adományokhoz, főleg használt ruhákhoz és az egyik élelmiszer-üzletláncnak valamit a Máltai Szeretetszolgálatnak köszönhetően élelmiszerhez is.
A felajánlott ruhák ismét gazdára találtak. Partnerintézményünk a Balassi Bálint Gimnázium pedagógusai, dolgozói és diákjai komoly gyűjtőmunkával számos hatalmas csomagot állítottak össze, melyet a kollégium gondnokával – Győri Gáborral  - kézbesítettünk. Jó érzés volt látni, hogy néhány doboznyi használt ruha, játék és egy kevés mindennapok problémát kisegítő élelmiszer könnyeket csal a szülők szemébe. Hálával és sok köszönettel fogadták az adományokat. A mi szívünk is megtelt egy cseppnyi melegséggel, hisz láttuk mennyire örülnek eme „karácsonyi” ajándéknak.


Kollégiumunkban is folyamatosan gyűltek a ruhászsákok, melyet a rászoruló gyermekek átválogattak. Mindenki talált magának, testvérének tetsző darabot. Diákjaink is segítették a gyűjtést az egyik élelmiszer lánc helyi üzletében. Innen is köszönöm, azon diákjainknak akik, bokros teendőik között szántak néhány percet közösségi munkára. Köszönet illeti meg a szülői szervezetet is, akik szintén – idejüket nem sajnálva -  segítettek, ebben a most már két éve tartó, reményeim szerint hagyománnyá váló munkában. Nem utolsó sorban hálás köszönetem miden adakozónak, aki meghallgatta szavainkat.
Az adományok gyűjtése itt azonban nem ér véget, folyamatosan gyűjtjük a használt ruhákat, gyermekjátékokat. A felesleges holmik kollégiumunk portáján leadhatók.

Hugyecz János
AJTP Programgazda

Joomla School Templates by Joomlashack