Művészeti Fesztivál - Pécs 2013.

Arany János Program eseményei

Művészeti Fesztivál - Pécs 2013.

Mint minden évben idén is megrendezésre került Pécsett az Arany János Tehetséggondozó Program kilencedikes diákjainak részvételével zajló művészeti fesztivál. A Balassi Bálint Gimnázium diákjait három kategóriában is a legjobbak közé sorolta a zsűri.

 

Csütörtök délután indultunk el Pécsre. Az út nagyon hosszú és fárasztó volt, de mikor odaértünk rájöttünk, hogy megérte. Pécs gyönyörű város, teli látnivalókkal. A szállásunkat a Hajnóczy kollégiumban foglaltuk el. Ötágyas szobákat kaptunk egy külön kis mosdós helyiséggel.
Pénteken a Leőwey Klára Gimnáziumban került sor a megnyitóra. Jó volt találkozni azokkal az emberekkel, akiket Zánkán megismertünk.
Ezen a napon elkezdődtek a bemutatók. Több kategóriában is indultunk: Pásztor Viktória és Sikora Klaudia énekkel, Máté Dóra prózával és fotókkal, Barczi Benedek és Horváth Noémi versmondással, Oláh Ferenc hangszeres zenével, Mulyad Szilvia versekkel, Sikora Klaudia és Lukács Fanni rajzzal, táncosaink latin tánccal, színjátszósaink A narancs című darabbal készültek. Köszönjük szépen felkészítő tanárainknak: Bileczné Nyíregyházi Ágnesnek, Kurunczi Zsoltnénak és Tóthné Kócsák Editnek a felkészítést.
Pásztor Viktória különdíjat kapott, Máté Dóra ezüst minősítést ért el prózamondásban, Mulyad Szilvia verseit  a zsűri arany minősítéssel díjazta.
Büszkék vagyunk rátok és mindazokra akik részt vettek.:)

Turán Patrícia
9.D

  

 

 

Joomla School Templates by Joomlashack