Brüsszel - London - Párizs

Arany János Program eseményei

Brüsszel - London - Párizs

Eljött a várva várt kirándulás napja, július 6. Induláskor a csomagok bepakolása jelentette (a sofőrök számára) a legnagyobb kihívást. Budapesten a másik csapat is befért, így nyugodtan vághattunk neki az éjszakai buszos utazásnak. Valamennyire mindenkinek sikerült pihennie a kényelmetlen busz fedélzetén. Az első tartalmas megállónk Brüsszelben volt, ahol örültünk, hogy egy kicsit hosszabb időre hagyhatjuk el ülőhelyeinket. Ezen a forró nyári napon, Belgium fővárosában a következő nevezetességeket tekintettük meg: Királyi Rezidencia; a gótikus stílusú, monumentális Szt. Mihály Katedrális; Ízek utcája; Maneken Pis és a különleges Atomium.

 


Ezután a csodálatos kirándulás után, tovább utaztunk Calais-ba, ahol egy wifis tranzitszállónál álltunk meg pihenni, a kollégisták nagy örömére. Itt a második esténk alkalmával sikerült kipihennünk magunkat a fárasztó utazás után. Kora reggel keltünk át a Calais – Dover útvonalon, a  La Manche csatornán. A tengeri hajókázás mindenki számára felejthetetlen élményt jelentett. A hatalmas hajó sokszínű szolgáltatásai is élvezetet nyújtottak számunkra. Hétfőn a következő látványosságok nyűgöztek le minket: Dover kastélya, Anglia legszebb katedrálisa a Canterbury Katedrális, a Leeds kastély és a hatalmas parkjában lévő útvesztő.


Este elfoglaltuk várva várt  tengerparti szállásunkat, a Leysdown-i Holiday Parkban. Lakókocsijaink jól felszerelt, otthonos környezetet biztosítottak számunkra 4 teljes napig. Az esti érkezés, csomagolás, vacsorázás után, nem sok idő maradt a pihenésre, hiszen minden nap reggel 7 órakor már indult a buszunk Londonba. A lakókocsipark rengeteg szórakozási lehetőséget nyújtott számunkra, természetesen wifi elérhetőséget is.


Minden reggel 2 és fél órás utazás következett, majd meghódíthattuk London belvárosát. Első nap a következő helyeket látogattuk meg: kormányzati negyed, Big Ben, St. James’s Park, Buckingham Palota, őrségváltás, Whitehall, Downing Street 10., lovastestőrök laktanyája, Trafalgar Square, National Galery, délután London Eye. Az idegenvezetőnk rengeteg információval látott el minket, s esernyőjével sikeresen vezette a 75 fős csapatot.
A szerdai napon megtekintettük a következőket: a Tower hidat, a Towerben őrzött koronaékszereket, a Természettudományi Múzeumot, majd a világ leghíresebb áruházához, a Harrod’s-hoz sétáltunk el.


A csütörtök délelőtti programunk helyszíne, az egyedülálló kincseket őrző British Múzeum volt, aminek tüzetes bejárására egy hét is kevés lett volna, ugyanígy London többi ingyenes múzeumával kapcsolatban is ezt állíthatjuk. Délután találkozhattunk a leghíresebb emberek élethű másaival a Madame Tussaud’s Panoptikumban, ahol meglepetések sorozata várt ránk:  egy taxis utazás során London történetéről láthattunk interaktív előadást. Aki bátor volt, barangolhatott a panoptikum sötét pincéjében, ahol élő halottak ijesztgették a látogatókat, és akinek ez sem volt elég, egy 4D-s mozival bővíthette élményeit. Végül szabadprogram következett: vásárlási lehetőség az Oxford Streeten, a világ egyik leghosszabb bevásárló utcáján.


    Pénteken a Greenwich-ben jártunk: először a Hajózási Múzeumban majd a 0 hosszúsági foknál, később sétálgathattunk a kikötőben. A délutáni órákban franciaország felé vettük az irányt, a csalagúti átkelés is izgalmasnak bizonyult, majd a párizsi tranzitszálló volt következő állomásunk. Úgy hagytuk el Angliát, hogy szinte felhőt sem láttunk ott tartózkodásunk alatt.


Szombaton végre megékeztünk a belvárosba, ahol elsőként Párizs leglátogatottabb helyszínéhez, az Eiffel-toronyhoz mentünk. Mindenki számára izgalmas volt letekinteni az egyedülálló építmény legtetejéről. A klasszicista stílusú Invalidusok dómjába is bemehettünk, megtekinthettük Napóleon sírját. Ezután szabadidőt kaptunk Champs-Elysées-en, ahonnan pompásan lehetett látni Párizs másik legismertebb látnivalóját, a Diadalívet. Sétánk a Conciergerie, Tuileriák kertje, Louvre felé vette irányát, végül a gótikus stílusú Notre Dame-nál zártuk ezt a csodálatos, programdús napot.


Elindultunk hazafelé Franciaországból, és hogy az utazásunk se legyen túlzottan unalmas, éjjel lerobbant a buszunk az autópályán. Szerencsére a sofőrök gyorsan megoldották a problémát, így sikeresen, időben érkeztünk  kollégiumunk elé. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk a 9 nap alatt, amikre mindannyian szívesen emlékszünk majd vissza.

További képeket itt találhatsz!

Joomla School Templates by Joomlashack