Csoportjaink

Tanulói létszám alakulása, megoszlása

A város középiskoláiból veszünk fel tanulókat a 2011/2012. tanév adatai alapján a kollégista tanulók megoszlása iskolák szerint a következőképpen alakult:

Balassi Bálint Gimnázium: 145 fő
Mikszáth Kálmán Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola: 11 fő
Szondi György Szakközépiskola és Szakiskola: 13 fő
Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola: 1 fő

Összesen: 170 fő

Intézményünk közel 80 település gyerekeit fogadja, jellemzően a megye területéről, de Pest- és Heves-megyéből is vannak növendékeink. Jellegzetes arculatot ad a kollégiumnak az a tény, hogy szlovákiai magyar tanulók is megtalálhatók a tanulóközösségekben.

A fenti adatokból kitűnik, hogy meghatározó lett a kollégium életében az 5 osztályt kitevő 145 fős Arany János Tehetséggondozó Program diákjainak jelenléte ez 85 %-os arány az összlétszám tekintetében.

Ugyancsak változást jelent, hogy a kollégisták életkori összetételében megjelenik a 18-22 éves korosztály is. A kollégiumnak tehát biztosítania kell a 14 éves „gyerek” és a 22 éves felnőtt számára a megfelelő életfeltételeket, egyenlő jogokat, kötelezettségeket, mindazt, amit a köznevelési törvény előír.

A város középiskoláiból veszünk fel tanulókat a 2012/2013. tanév adatai alapján a kollégista tanulók megoszlása iskolák szerint a következőképpen alakul:

Balassi Bálint Gimnázium:147 fő
Mikszáth Kálmán Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola: 17 fő
Szondi György Szakközépiskola és Szakiskola: 15 fő
Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola: 3 fő
Szent Imre Gimnázium: 18 fő

Összesen: 200 fő

Joomla School Templates by Joomlashack