Díjaink

Kollégium felújítása

A felújítás képei:

 

Bővebben: Kollégium felújítása

Beköltözés

Kedves Diákok!
Kedves Szülők!

 

Ismét eltelt a nyári szünet. Kollégiumunk megnyitja kapuit a diákok előtt. Beköltözés ideje: 2020 augusztus 31. (hétfő).

Beköltözni a következő időtartamban lehet: 
Régi diákjaink: 8:00 - 20:00 -ig
Első éves, új diákjaink (9./AJTP, Petőfi csoport új diákjai) 13:00 - 20:00

Felhívjuk a diákok és a szülők figyelmét az időtartam pontos betartására.
A vírushelyzetre való tekintettel a diákokat egy szülő kísérheti fel a szobájába. Kérjük, hogy a kísérők viseljenek orrot és szájat is eltakaró maszkot az épületben tartózkodásuk alatt. Az épületbe belépők használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt!

 

Madách Kollégium Diákjaiért Alapítvány

Balassagyarmati Madách Kollégium Diákjaiért Alapítvány

Adószáma: 18633241-1-32

Alapító okirata

Menő Menza Projekt eseményei

 

 

 

 MENŐ MENZÁK AZ ISKOLÁKBAN – EFOP-1.8.5-17-2017-00385
Projekt tartalmának bemutatása


A projekt célja, hogy az Balassagyarmati Madách Kollégiumban tanuló gyermekek és családjaik egészségesebben éljenek, az egészséges életvitellel kapcsolatos tudásuk bővüljenek, a készségeik fejlődjenek, ezáltal segítsük őket egy teljesebb, egészségesebb élet folytatásához. A kollégiumban élő gyermekeket és családjaikat egy összetett programsorozattal és marketingkampánnyal kívánjuk elérni. Kiemelt célnak tekinthető a rizikócsoportba tartozó gyermekek segítése, gondjaik megoldása szakértők bevonásával.
Másodlagos célunk a kollégiumunk infrastrukturális fejlesztése, amelynek keretében eszköz és bútorbeszerzést hajtottunk végre.

A FEJLESZTÉSEK CÉLCSOPORTJAI

Iskolások, illetve a családok. A Marketingcsomag, is segít ebben. Brosúrák adnak segítséget és az Egészségmegőrző kisfüzetek.  Azokra a családokra külön, kiemelt figyelmet fordítunk, ahol látjuk, hogy a gyerek hátrányos helyzetű és, vagy nagycsaládos.

Következő programok valósultak meg a pályázat ideje alatt:
- Rendezvények, táborok, versenyek szervezése
- Marketingkampány, brosúrák, ismeretterjesztő könyvek átadása.
- Dietetikus alkalmazása, személyes tanácsadás
- Online Ki-Mit-Tud szervezése
- Dietetikai workshop szervezése
- Családi napok szervezése
- Főzőversenyek szervezése
- Marketingkampány, brosúrák, ismeretterjesztő könyvek átadása.
A pályázat eredményeként ía célunk az volt, hogy a tanulók egészségtudatossága fokozódjon, és megismerjék az egészséges, tradicionális étkezési szokásokat.

 


Balassagyarmati Madách Kollégium Diákjaiért Alapítvány
Balassagyarmat Régimalom út 2.

 

 

Életmódot és táplálkozást fejlesztő programok a balassagyarmati Madách Imre Kollégiumban


A Menő Menza projektet a Balassagyarmati Madách Kollégium Diákjaiért Alapítvány nyerte el, 2018 tavaszán. Projekt 2018.09.01-től 2019.08.31-ig tart.
Az Alapítvány magán alapítású, annak érdekében hozták létre, hogy étkezési hozzájárulás, utazási költség címen, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő diákokat támogatni tudják . A Balassagyarmati Madách Kollégium Diákjaiért Alapítvány 1997- től közhasznú státuszt kapott.
A Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című (EFOP-1.8.5-17-2017-000385 kódszám) célja, hogy egészséges, illetve tradicionális táplálkozásra nevelje a fiatalokat, akik számára azért fontos az ilyen célú nevelés, mert az otthontól távol is el tudják sajátítani az egészséges, mégis tradicionális táplálkozás alapjait.
A projekt keretében víztisztításra alkalmas automaták kerülnek kiépítésre, valamint étkezőkonyha kerül kialakításra, a hozzá tartozó bútorzattal, háztartási gépekkel, eszközökkel felszerelve.
A beruházásokon túl számos program segítségével ismertetjük meg a diákokat a táplálkozással kapcsolatos főbb szabályokkal, javaslatokkal, ebben segítségükre Herczeg Szilvia dietetikus lesz.
Programjaink során a hagyományos palóc konyhát, a grillezés tudományát, szeretnénk megismertetni, valamint Balassagyarmat város főbb vendéglátóipari prominenseit, illetve a helyi termelőket és termékeiket bemutatni a diákoknak, (pl. lekvár, szörpkészítő, tejterméksajttermék, méz-mézkészítmény bemutató)
Vendégünk lesz egy helyi étterem séfje, valamint Balassagyarmat legismertebb mestercukrásza, ezen kívül még sokan mások.
Családi napokat, főzőversenyeket is rendezünk, és nem feledkezünk meg a testmozgás fontosságáról sem.
A pályázatban a diákok számára több háziversenyt is szervezünk : keresztrejtvényfejtő versenyt, receptíró versenyt, Gasztronómia és az irodalom kapcsolatának bemutatását, Ínycsiklandó illusztrációk rajzolását ételekről …
A pályázat eredményeképp szeretnénk elérni, hogy a tanulók egészségtudatossága fokozódjon, és megismerjék az egészségesen tradicionális étkezés főbb fogásait.

kuratórium vezetősége

Felvételi kérelem

Felvételi kérelem diákok részére itt elérhető!

Kérjük a kitöltött felvételi kérelmet juttassa el a kollégiumunkba.

Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt látogatók!

Honlapunkra felkerült két fontos dokumentum:

Útmutató a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezeléshez

Tájékoztató a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről

 

Joomla School Templates by Joomlashack