Díjaink

Kollégiumunk megnyitja kapuit

Kedves Diákok!
Kedves Szülők!

 

Ismét eltelt a nyári szünet. Kollégiumunk megnyitja kapuit a diákok előtt. Beköltözés ideje: 2019. szeptember 1. (vasárnap). Beköltözni 13:00 órától 20:30-ig lehet. Felhívjuk a diákok és a szülők figyelmét az időtartam pontos betartására.
A beköltözés napján szülői értekezlet is lesz 16:00 órai kezdettel.

Pedagógusnapi emléklap

Az idei pedagógusnapon emléklappal lett jutalmazva a Madách Imre Kollégium nevelőtanára Jele Dávid tanár úr a 2018/2019. tanévben végzett kiemelkedős teljesítményéért.
Munkájának méltatása alább olvasható.

Méltatás

Jele Dávid a Madách Imre Kollégiumban 2013-tól dolgozik csoportvezető kollégiumi nevelőtanárként az Arany János Tehetséggondozó Programban. A hátrányos helyzetű gyerekekért végzett munkájában kiemelkedik diákjai problémáinak megértésében, és olyan támogató érzelmi háttér megteremtésében, hogy a nehézségek és problémák ellenére az előző osztálya eredményesen zárta a gimnáziumi éveket.
Jele Dávid tanár úr a diákönkormányzatot segítő munkájával hozzájárul, hogy a kollégium diák szervezete eredményesen működjön. Számos program, ünnepség szervezésében segíti, irányítja a tanulókat közösségi munkájukban pl. a Madách hét, sport nap.
Jele Dávid tanár úr személyes kompetenciáját és élettapasztalatát felhasználta, hogy a kollégium pályaorientációs tevékenységét tovább fejlessze. Pályaorientációs munkatervet készített és segítette a tanulókat abban a megalapozott döntésben, hogy személyiségüknek megfelelő életpályát válasszanak.
Kiemelkedő közösségfejlesztő munkájának elismeréséért a Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógus emléklappal jutalmazza.
Kívánunk további erőt és egészséget a pedagógus életpálya eredményes folytatásához!

Az Arany János Tehetséggondozó Program bemutatása általános iskoláknak

PROGRAM:

9.30-10.00 Regisztráció

10.00-10.15 Megnyitó, köszöntők
Nagyné Barna Orsolya, tankerületi központ igazgató
Dr. Fényes- Bók Szilvia, igazgató

Bővebben: Az Arany János Tehetséggondozó Program bemutatása általános iskoláknak

Adó 1 %

Kérem támogassa kollégiumunk alapítványát adója 1 %-ával. Támogassa a jövő nemzedékét! Köszönjük!

Mezőberény

Az osztályunk őszi kirándulása Mezőberényben volt. Programjaink a következők voltak: a helyi diákok megmutatták a város érdekességeit; ezen ismeretek fényében szombat este egy versenyt rendeztek, amit sikeresen megnyertünk a fiúk gyorsaságának köszönhetően.

Péntek este még várt ránk a tábortűz és a diszkó. Szombat reggel ellátogattunk Nagyszalontára, ahol megnéztük Arany János szülőhelyét.

Délután a kollégium udvarán különböző sportversenyek voltak, az osztályunk röplabdában nevezett vegyes csapattal és második helyezést értünk el. Vasárnap a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban játékos vetélkedőn vettünk részt. Délben haza indultunk, az út kellemesen, csendben telt el. Fáradtak voltunk. Összességében nagyon jól éreztük magunkat ezen a hétvégén.

Banda Alexandra
12.c

Joomla School Templates by Joomlashack