Rendezvények

Labdarúgás

Az idén is megrendezésre került az MLSZ által létrehozott Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program. Az őszi és tavaszi fordulók összesítése alapján, csapatunk a területi bajnokság első helyén végzett így bekerült a megyei döntőbe! Lukács Attila a torna legjobb játékosa lett, még Fekete Koppány a gólkirályi címet hódította el! Hatalmas gratula Srácok:)! Hétfőn folyt.köv…


                                        Jele Dávid
nevelőtanár

2018. március 15.

Osztályunk, a 9/AJTP adta elő idén a Március 15-ei műsort. Néhány héten át „lázasan” készültünk az előadásra, melyet a kollégium diákjainak, dolgozóinak adtunk elő. Felkészítő tanárunk István Gyöngyi volt.

Sirkó Flóra
9/AJTP

Mézeskalács sütés

A tegnapi napon rendeztük idei mézeskalács-sütőversenyünket. Minden csoportból jöttek a 4-5 fős csapatok. Számos ötlettel teli alkotás készült: egyszerű figurától, Mézin át a mézeskalácsházig. Íme az első helyezett:

Bővebben...

I. Tökfaragó verseny

2017.10.24-én került megrendezésre kollégiumunkban az I. Tökfaragó verseny, melyre szép számmal jelentkeztek a résztvevők. A jó hangulatú eseményen 17 páros mutathatta meg, hogy mennyire tud egyszerre „művészi”, vicces vagy éppen morbid tököt faragni. Jövőre ismétlés!

Bővebben...

Madách-hét

Ezen a héten került megrendezésre kollégiumunkban a Madách-hét. Az utóbbi három napban több programon is részt vehettek az itt lakó diákok.


Az első nap: Az első nap osztályunk ellátogatott a Madách szoborhoz, ahol egy rövid megemlékezés vette kezdetét. A diákönkormányzat tagjai felolvastak pár idézetet Madách Imrétől és az életútjáról is meséltek nekünk. Ezután jött az ünnepélyes koszorúzás, amiben osztálytársaink is segítséget nyújtottak.

Bővebben...

Mézeskalács sütés

Sikeresen lezajlott a mézeskalács sütés. Minden résztvevőnek gratulálunk a készített kalácsokhoz. A képre kattintva megnézhetik a rendezvényen készült további fotókat.

I. helyezést ért el az "Angyalkák" csoport: Csáki Vivien, Jánosková Beatrix, Poncsák Flóra, Poncsák Panna
II. helyezett lett: a "Konyhatündérek" csoport: Dinnyés Szófia, Kósa Melissza, Oláh Valentina, Pauer Csilla, Pauer Edit
III. helyezést ért el a "Nagy lepény" csapat: Bagoly Gábor, Gergely Gábor, Oláh Lajos, Szatmári Zsombor, Veres Viktória

Mézeskalács sütés

Dubovszky Károly

A kollégiumunk adott helyszínt a 2016. augusztusában megrendezett baráti találkozónak, mely Dubovszky Károly intézményünk volt igazgatója születésének 105. évfordulója alkalmából szerveztek lányai Lívia és Katalin.

Bővebben...

Búcsúztató képekben

Bővebben...

Március 15.

Az idei Március 15.-ei műsorunkat a hosszú hétvége előtt tartottuk meg. A Himnusz után Litavszki Fanninak a Diákönkormányzat elnökének beszéde következett. Majd narrátorok szövegein keresztül idéztük fel a 48-as eseményeket. Több vers is elhangzott: Petőfi Sándor: Kemény szél fúj, Nemzeti dal, A szabadsághoz, Juhász Gyula: Március idusára. Diákok által került megszemélyesítésre Jókai Mór, Petőfi Sándor személye is. Elhangzott a 12 pont is. A 48-as eseményekhez kapcsolódó zenei művek is felcsendültek a műsorban: Brahms: Magyar táncok, Erkel Ferenc: Bánk Bánjából Bánk áriája. A műsort a Szózat zárta.

Karácsonyi műsor

Idén is, mint minden évben eddig megrendezésre került a kollégiumi közös Karácsonyi műsor. A műsor nagy részét a 9./AJTP osztály csapata adta. Minden tanuló részt vett a műsorban és annak szervezésében. A műsort Nyíregyházi Ágnes tanárnő tanította be a diákoknak és az "öreg testvérnek".
A műsort Urbán Evelin Borostyán a Diákönkormányzat elnöke lépett a színpadra, aki köszöntötte a jelenlévőket, majd felkonferálta a műsorszámokat.


Elsőként Wass Albert Ötven erdélyi gyermek levele Jézuskához című gyűjtéséből hallhattak néhány kívánságot.
Másodjára egy Betlehemes játék következett, Máriával, Józseffel, Jézuskával, Királyokkal, Pásztorokkal, Családdal és természetesen az "öreg testvérrel" Gubóval. Ő sem jött ám egyedül, vele volt a kisbojtárja is.

A színdarab után az énekkar műsora következett néhány karácsonyi dallam csendült fel előadásukban. Majd Sikora Klaudia és Oláh Ferenc előadásában hallhattunk két karácsonyi éneket.
Végezetül, de nem utolsó sorban Demjén Ferenc Gyertyák című számával vonult vissza az osztály teljes sötétségben. Sok felnőtt és diák szemébe csaltunk ezzel könnyeket. Remélem, hogy az öröm könnyei voltak ezek. Végezetül Evelin minden diákot és dolgozót meghívott a kollégiumba a közös vacsorára.


Csütörtök délután a Szent Erzsébet Idősek Otthonában is előadtuk műsorunkat. Megható volt látni az idős embereket, ahogy velünk énekelték a karácsonyi dalokat.

A kollégium minden lakójának, és dolgozójának kívánok meghitt, békés és boldog Karácsonyt!

Hugyecz János
9./AJTP nevelőtanára

A kollégiumban is járt a Télapó

Hozzánk is eljött a Télapó. A diákok énekkel fogadták.

Március 15.

Méltósággal ünnepeltünk a kollégiumban Március 15. alkalmával. Az emlékünnepséget a 9/AJTP csoport szervezte. A meghitt, szép műsorért dicséret illeti őket. 

Bővebben...

Csesztvei élmények

A Madách-hét keretében a 9.AJTP osztály és néhány felsőbb osztályos elindult Csesztvére. Ott megtudhattuk a gólya avató helyezéseit és az első három helyezett megkapta jutalmát. A Madách múzeum nagyon érdekes és szép volt. Mindenkit lekötött, főleg az utolsó „beöltözős” szoba. A múzeum kertjében összegyűltünk egy közös csoportképre és beszélgettünk. Ezek után a csapat elindult a Teréz-kilátóhoz. Jó volt egy kicsit túrázni a gyönyörű őszi napsütéses időben.
A visszaút már lényegesen csendesebb volt, mindenki elfáradt. Szép élményekben gazdagodtunk.

Seres Sarolta
9./AJTP

Madách-hétről

Eljött az a nap, amit egyesek nagyon, mások pedig kevésbé vártak. Ez egy keddi nap volt. Reggel minden úgy történt , mint egy átlagos reggelen. De mégis lehetett érezni, hogy ez a nap egy különleges nap lesz. Suli után visszajöttünk a koliba, megebédeltünk és indultunk a Madách-szoborhoz, ahol Annamária tanárnő egy rövid beszédet mondott nekünk Madách életéről és munkásságáról. Majd jómagam egy verset szavaltam, amit Karinthy Frigyes írt. Ezt követően Szép Bence egy virágcsokrot helyezett el a szobornál.

Bővebben...

Madách-hét képekben

Csesztvei kirándulás:

Bővebben...

Madách-hét

Idén is megrendezésre kerül a Madách-hét szeptember 23-25 között a következő programokkal:

Karácsonyi Ünnepség képekben

Karácsonyi Ünnepség képei. A további képekért katt ide!

Adni jó...

Mint már jó néhány évben, idén is sor került a karácsonyi gyűjtésre. A Balassi Bálint Gimnáziummal együtt gyűjtöttük a ruhákat, gyerekjátékokat, könyveket, élelmiszert, minden olyan dolgot, ami már otthon nem kell, de még más használni tudja. Az összegyűlt ruhákból és játékokból 23 család gondjait próbáltuk enyhíteni. Ezen a héten hétfőn és kedden (12.16 - 17.) motoros angyalkák szállították házhoz a becsomagolt ajándékokat. Ezúton is köszönöm a felajánlóknak, idegeneknek és ismerősöknek, diákoknak és felnőtteknek egyaránt, hogy hozzájárultak ezen akciónkhoz. Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy az ajándékok jó helyre kerültek, minden meglátogatott családban örültek az adományoknak.

Köszönöm, mindenki segítségét. Ezúton kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Hugyecz János
nevelőtanár

Kézműves foglalkozás a kollégiumban

Kézműves foglalkozás indult a kollégiumban Kerék Beatrix tanárnő vezetésével. A szorgalmas diákok különböző technikákkal gyertyákat díszítettek, készültek karácsonyi díszek és ajándékok is. 

További képek itt találhatók.

 

Szondi Kupa

Az idén megrendezésre került Szondi Kupát a Madách Imre Kollégium csapata nyerte meg! Íme a győztes csapat:

A győztes csapat balról jobbra:
Vasas Kristóf, Hoszcieszlávszky Patrik, Jónás Márk, Eszes Zoltán, Jambrich Sámuel János, Marót Zoltán, Jambrich Benjámin. Gratulálunk!

Madách-hét képekben

Kattints ide a többi képért. A fotók Tóth Richárd 13.d -s diák felvételei.

Karácsonyi Ünnepség 2013

A kollégiumi Karácsonyi Ünnepségre hagyományainkhoz híven ismét a Megyeháza Dísztermében kerül sor 2013. december 19-én 17:00 órai kezdettel. A rendezvényt a 9.d osztály műsora színesíti.

Végzős diákok búcsúztatása képekben

A többi képért kattints a képre!

Joomla School Templates by Joomlashack