Rendezvények

Mikulás járt a kollégiumban

Tegnap este a kollégium diákjait is meglátogatta a Mikulás.

"Arany Születik" Tehetségkutató

 

Szakpszichológus a kollégiumban

Dr.Császár-Nagy Noémi klinikai szakpszichológus volt a vendégünk a Madách Imre Kollégiumban 2018.november 28-án. Előadásának témája a "Szerelem, elköteleződés és házasság" volt. Nagyívű történelmi és bibliai keretben helyezte el a férfi és női szerepek kialakulását. Érdekes példákkal világította meg, hogy melyek azok a viselkedési- kommunikációs jellemzők, amelyeknek ismerete segíti a tartós párkapcsolat megteremtését. Ráirányította a figyelmünket arra is, hogy milyen nagy az egyéni felelősségünk abban, hogy milyen anyává és apává válunk, hiszen azok a sebek (anya-seb, apa-seb), amelyeket a rosszul funkcionáló családból hoz a gyermek, sokszor egész életét végigkísérik. Az előadás mindannyiunkat lenyűgözött, mert a szakmai felkészültség mellett, Noémi sugárzó egyénisége, hitelessége és közvetlensége is arra bátorította a diákokat, hogy kérdéseiket megfogalmazták.Ez pedig a legnagyobb elismerés!
Hálásan köszönjük a jelenlétét és a jövő felnőtt nemzedéke iránti elkötelezettségét!

Eszterházy Roadshow

Kollégiumunkban 2018. november 27-én megrendezésre került az Eszterházy Roadshow. A bemutató alkalmával régi Arany János Programos diákunk, Gáspár Sándor mutatta be az érdeklődőknek az Eszterházy Egyetem Campusait. A mintegy másfél órás előadásban kitért a bemutatás mellett az egyes karok és szakok ismertetésére is, felvázolta a tanulmányúti, és az ösztöndíj lehetőségeket is. Felhívta a figyelmet az egyetemeken tapasztalható nehézségekre is. Bemutatta az egri kollégiumokat, valamint válaszolt a diákok kérdéseire. Szórólapokat és kulcstartókat osztott a diákoknak. Köszönjük a tartalmas bemutatót.

Gólyaavató

Elérkezett a várva-várt Madách-hét. Ezen a héten avatják a gólyákat, azaz minket a felsőbb évesek a kollégiumban és a gimnáziumban is.
A hét folyamán megkoszorúztuk Madách Imre szobrát, sportnapot tartottunk a kollégium udvarán, felavattak a felsőbb éves kollégisták és szüleink is megnézhettek minket az emléklap átvétele közben. Az utolsó nap reggelén az osztályunk a kollégiumból közösen elindult az gimibe. Ott már vártak minket a tizedikesek. Egész nap különböző feladatokat kellett végrehajtanunk. A földön kúszástól kezdve a békaugró versenyig. Visszamentünk ebédelni majd délután a vetélkedő várt minket a gimnázium tornatermében, amin szintén feladatokat kellett teljesíteni. Ez annyira jól sikerült, hogy az idei gólyaavatót a mi osztályunk nyerte. :)

Fanni és Julcsi

Bővebben...

Sportnap a Madách Imre Kollégiumban

Ezen a délutánon a Madách Imre Kollégium sportnapot szervezett az ott lakó diákoknak, az egészséges testmozgás érdekében.
Ennek kereteiben a sportnap fél négykor kezdődött egy bemelegítő aerobikkal amit Géczi Edit tartott. Mikor már mindenki kellő képen bemelegedett és átmozgatta magát megkezdődtek a játékok.


Bővebben...

„HALLGATNI ARANYT” A MADÁCH IMRE KOLLÉGIUMBAN


2018. június 4-én három neves színművész látogatott el a Madách Imre Kollégiumba. Lehetőségünk volt találkozni Náray Erikával , magyar színésznő, énekesnő, szinkronszínésszel; Rátóti Zoltánnal a Jászai-Mari-díjas magyar színész, érdemes művésszel és Józan László magyar színművésszel.

Bővebben...

Végzős diákjaink búcsúztatása

Kiss Dorottya a Diákönkormányzat elnöke így búcsúzott végzős diákjainktól:

Kedves tanárok és kedves ballagó osztály!
Elsősorban a végzős diákokhoz szólnék. Ez az időszak teljesen rólatok és a búcsúzásról szól, hiszen öt hosszú évet töltöttetek el ebben a kollégiumban. Szomorúan gondoltok arra, hogy vége szakadt az együtt töltött időnek.
Eljött az idő, hogy tovább lépjetek, hogy más helyen próbáljatok szerencsét. Itt az ideje a könnyes búcsúnak. Búcsú az iskolától, a kollégiumtól, búcsú a tanároktól, de legfőképpen egymástól. Öt szép évet töltöttek el együtt e falak között. Most elhagyjátok a kolit, de az itt eltöltött emlékeitek örökre megmaradnak.  Őrizzétek meg minden kedves emléketeket! Azt kívánom mindannyiótoknak, hogy érjetek el mindent az életben, amit szeretnétek és minden célotok teljesüljön! Sok sikert kívánok az érettségihez és további tanulmányaitokhoz!
Külön megszeretném köszönni a végzős DÖK-öseink munkáját. Litavszki Fanninak azt a rengeteg jó dolgot, amit a kollégiumért tett és kitartó lelkesedését a feladata iránt. Nagyon nagy örömmel töltött el, hogy az ő munkáját folytathatom. Remélem leszek olyan jó elnök Fanni, amilyen szuper te is voltál! Ott segítettél és intézkedtél, ahol tudtál és ezt nem csak a saját, hanem az egész koli nevében köszönöm. Köszönöm Jeninek és Vivinek az itt töltött éveik alatti aktív DÖK-ös tevékenységét! Biztos tagjai voltatok a diákönkormányzatunknak, akikre mindig lehetett számítani! Ezeket egy kis ajándékkal is szeretnénk megköszönni!

Fotópályázat eredménye

Ebben a tanévben másodszor rendeztünk fotópályázatot. Sok szebbnél-szebb kép érkezett. Nagyon nehéz volt a legjobbakat kiválogatni. Minden beküldőnek gratulálunk a csodás képekhez!
1. helyezett: Hugyecz Alexandra képe

Bővebben...

Labdarúgás

Az idén is megrendezésre került az MLSZ által létrehozott Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program. Az őszi és tavaszi fordulók összesítése alapján, csapatunk a területi bajnokság első helyén végzett így bekerült a megyei döntőbe! Lukács Attila a torna legjobb játékosa lett, még Fekete Koppány a gólkirályi címet hódította el! Hatalmas gratula Srácok:)! Hétfőn folyt.köv…


                                        Jele Dávid
nevelőtanár

2018. március 15.

Osztályunk, a 9/AJTP adta elő idén a Március 15-ei műsort. Néhány héten át „lázasan” készültünk az előadásra, melyet a kollégium diákjainak, dolgozóinak adtunk elő. Felkészítő tanárunk István Gyöngyi volt.

Sirkó Flóra
9/AJTP

Madách-hét

Ezen a héten került megrendezésre kollégiumunkban a Madách-hét. Az utóbbi három napban több programon is részt vehettek az itt lakó diákok.


Az első nap: Az első nap osztályunk ellátogatott a Madách szoborhoz, ahol egy rövid megemlékezés vette kezdetét. A diákönkormányzat tagjai felolvastak pár idézetet Madách Imrétől és az életútjáról is meséltek nekünk. Ezután jött az ünnepélyes koszorúzás, amiben osztálytársaink is segítséget nyújtottak.

Bővebben...

Dubovszky Károly

A kollégiumunk adott helyszínt a 2016. augusztusában megrendezett baráti találkozónak, mely Dubovszky Károly intézményünk volt igazgatója születésének 105. évfordulója alkalmából szerveztek lányai Lívia és Katalin.

Bővebben...

Búcsúztató képekben

Bővebben...

Március 15.

Az idei Március 15.-ei műsorunkat a hosszú hétvége előtt tartottuk meg. A Himnusz után Litavszki Fanninak a Diákönkormányzat elnökének beszéde következett. Majd narrátorok szövegein keresztül idéztük fel a 48-as eseményeket. Több vers is elhangzott: Petőfi Sándor: Kemény szél fúj, Nemzeti dal, A szabadsághoz, Juhász Gyula: Március idusára. Diákok által került megszemélyesítésre Jókai Mór, Petőfi Sándor személye is. Elhangzott a 12 pont is. A 48-as eseményekhez kapcsolódó zenei művek is felcsendültek a műsorban: Brahms: Magyar táncok, Erkel Ferenc: Bánk Bánjából Bánk áriája. A műsort a Szózat zárta.

Karácsonyi műsor

Idén is, mint minden évben eddig megrendezésre került a kollégiumi közös Karácsonyi műsor. A műsor nagy részét a 9./AJTP osztály csapata adta. Minden tanuló részt vett a műsorban és annak szervezésében. A műsort Nyíregyházi Ágnes tanárnő tanította be a diákoknak és az "öreg testvérnek".
A műsort Urbán Evelin Borostyán a Diákönkormányzat elnöke lépett a színpadra, aki köszöntötte a jelenlévőket, majd felkonferálta a műsorszámokat.


Elsőként Wass Albert Ötven erdélyi gyermek levele Jézuskához című gyűjtéséből hallhattak néhány kívánságot.
Másodjára egy Betlehemes játék következett, Máriával, Józseffel, Jézuskával, Királyokkal, Pásztorokkal, Családdal és természetesen az "öreg testvérrel" Gubóval. Ő sem jött ám egyedül, vele volt a kisbojtárja is.

A színdarab után az énekkar műsora következett néhány karácsonyi dallam csendült fel előadásukban. Majd Sikora Klaudia és Oláh Ferenc előadásában hallhattunk két karácsonyi éneket.
Végezetül, de nem utolsó sorban Demjén Ferenc Gyertyák című számával vonult vissza az osztály teljes sötétségben. Sok felnőtt és diák szemébe csaltunk ezzel könnyeket. Remélem, hogy az öröm könnyei voltak ezek. Végezetül Evelin minden diákot és dolgozót meghívott a kollégiumba a közös vacsorára.


Csütörtök délután a Szent Erzsébet Idősek Otthonában is előadtuk műsorunkat. Megható volt látni az idős embereket, ahogy velünk énekelték a karácsonyi dalokat.

A kollégium minden lakójának, és dolgozójának kívánok meghitt, békés és boldog Karácsonyt!

Hugyecz János
9./AJTP nevelőtanára

A kollégiumban is járt a Télapó

Hozzánk is eljött a Télapó. A diákok énekkel fogadták.

Március 15.

Méltósággal ünnepeltünk a kollégiumban Március 15. alkalmával. Az emlékünnepséget a 9/AJTP csoport szervezte. A meghitt, szép műsorért dicséret illeti őket. 

Bővebben...

Csesztvei élmények

A Madách-hét keretében a 9.AJTP osztály és néhány felsőbb osztályos elindult Csesztvére. Ott megtudhattuk a gólya avató helyezéseit és az első három helyezett megkapta jutalmát. A Madách múzeum nagyon érdekes és szép volt. Mindenkit lekötött, főleg az utolsó „beöltözős” szoba. A múzeum kertjében összegyűltünk egy közös csoportképre és beszélgettünk. Ezek után a csapat elindult a Teréz-kilátóhoz. Jó volt egy kicsit túrázni a gyönyörű őszi napsütéses időben.
A visszaút már lényegesen csendesebb volt, mindenki elfáradt. Szép élményekben gazdagodtunk.

Seres Sarolta
9./AJTP

Madách-hétről

Eljött az a nap, amit egyesek nagyon, mások pedig kevésbé vártak. Ez egy keddi nap volt. Reggel minden úgy történt , mint egy átlagos reggelen. De mégis lehetett érezni, hogy ez a nap egy különleges nap lesz. Suli után visszajöttünk a koliba, megebédeltünk és indultunk a Madách-szoborhoz, ahol Annamária tanárnő egy rövid beszédet mondott nekünk Madách életéről és munkásságáról. Majd jómagam egy verset szavaltam, amit Karinthy Frigyes írt. Ezt követően Szép Bence egy virágcsokrot helyezett el a szobornál.

Bővebben...

Madách-hét képekben

Csesztvei kirándulás:

Bővebben...

Karácsonyi Ünnepség képekben

Karácsonyi Ünnepség képei. A további képekért katt ide!

Madách-hét

Idén is megrendezésre kerül a Madách-hét szeptember 23-25 között a következő programokkal:

Adni jó...

Mint már jó néhány évben, idén is sor került a karácsonyi gyűjtésre. A Balassi Bálint Gimnáziummal együtt gyűjtöttük a ruhákat, gyerekjátékokat, könyveket, élelmiszert, minden olyan dolgot, ami már otthon nem kell, de még más használni tudja. Az összegyűlt ruhákból és játékokból 23 család gondjait próbáltuk enyhíteni. Ezen a héten hétfőn és kedden (12.16 - 17.) motoros angyalkák szállították házhoz a becsomagolt ajándékokat. Ezúton is köszönöm a felajánlóknak, idegeneknek és ismerősöknek, diákoknak és felnőtteknek egyaránt, hogy hozzájárultak ezen akciónkhoz. Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy az ajándékok jó helyre kerültek, minden meglátogatott családban örültek az adományoknak.

Köszönöm, mindenki segítségét. Ezúton kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Hugyecz János
nevelőtanár

Joomla School Templates by Joomlashack