Madách-hétről

Madách-hétről

Eljött az a nap, amit egyesek nagyon, mások pedig kevésbé vártak. Ez egy keddi nap volt. Reggel minden úgy történt , mint egy átlagos reggelen. De mégis lehetett érezni, hogy ez a nap egy különleges nap lesz. Suli után visszajöttünk a koliba, megebédeltünk és indultunk a Madách-szoborhoz, ahol Annamária tanárnő egy rövid beszédet mondott nekünk Madách életéről és munkásságáról. Majd jómagam egy verset szavaltam, amit Karinthy Frigyes írt. Ezt követően Szép Bence egy virágcsokrot helyezett el a szobornál.

Visszamentünk a koliba, mindenki lázasan készülődött, különféle jelmezekbe öltöztünk be. A fiúk öltözete nagyon mulatságos volt a számomra. Eljött végül délután négy óra. Minden elsős lement az udvarra és csoportok szerint felsorakoztak. Megkezdődött a „szivatás”. Minden csoportnak kellett írnia egy indulót, ebben kötelezően szerepelni kellett 21 megadott szónak. Elég viccesre sikerült. Egy ideig kint voltunk és énekeltünk, táncoltunk az idősebbek kedvéért, illetve „parancsára”. Végigmentünk tíz megtervezett állomáson. A vacsorát követően karaoké esten vettünk részt, ahol kiválasztottak párokat és énekelnünk kellett a kiválasztott dalra. Ez jó hangulatban telt. Este fél kilenckor mentünk fel a saját szobáinkba. Mindenki átbeszélte, hogy hogyan élték meg a napot. Nagyon összekovácsolódott az osztályunk. Szerintem a miénk a legjobb osztály.

Csütörtökön sportnap volt. Délután három helyszínen zajlott sporttevékenység. Egyik tábor sportolt, a másik tábor szurkolt. A fiúk természetesen focira mentek, a lányok pedig röplabdáztak, pár diák asztaliteniszben mérkőzött meg. Az osztályunk nagy része a focira ment, szóval mi is ott voltunk mint drukkerek. A kolis focisták nagyon ügyesen játszottak. Annyit tudok, hogy egy győzelem és egy döntetlen született. Az osztályunk nagyon büszke volt minden résztvevő focistára. Még akkor is, ha nem ők nyertek. Számunkra mindig is ők lesznek a nyertesek.

Szabó Mercédesz Alexandra,
Váradi Márk
9./AJTP

Joomla School Templates by Joomlashack