"Tervezz Ökotanyát!" környezetvédelmi verseny

"Tervezz Ökotanyát!" környezetvédelmi verseny

Október 12.-13.-án került megrendezésre a Tervezz Ökotanyát Környezetvédelmi verseny, melyet a Balassi Bálint Gimnáziummal együtt szerveztünk. Számunkra nagy jelentőséggel bír a környezet védelme, ezért a TÁMOP 3.1.4. pályázat keretei között is helyet kap a környezettudatos életmód formálása, valamint ugyanezen okból került sor erre a versenyre is. 

Az első fordulóban egy Ökotanya tervezeti prezentációját kellett elkészíteni a pályázó diákoknak.

A verseny második fordulójában 12 csapat vett részt. A vetélkedő a legjobb prezentációk bemutatásával illetve az ökotanyák modelljének kiállításával kezdődött. Számos fantasztikusan megtervezett és kivitelezett makett töltötte meg aulánkat.

Az este folyamán Ökovity játékkal foglaltuk le a csapatokat. A versenyen a kreativitás is szerepet kapott, nem csak a tervezésben és kivitelezésben, hanem a kiadott környezetvédelmi témájú vers megírásában is.

Szombaton tesztekkel, komolyabb kérdésekkel folytatódott a verseny a gimnázium tantermeiben. Ebéd után a résztvevők és a szervező diákok Ipolytarnócra kirándultak.

Délutánra  csak az eredményhirdetés maradt. A nagyon szoros versenyt az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium Komposzt csapata (Csiki Virág, Szikszai Martina, Viglási Anna) csapata nyerte. Második helyezett lett a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium csapata (Hernádi Florinda, Huth Bernadett, Stermeczki Bálint). A harmadik helyezést a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium Örökzöldek csapata (Bálint Bianka, Berki Brigitta, Kókai Nikolett) szerezte meg. Az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium a legtöbb csapatot kiállítónak járó különdíjban részesült.

Köszönjük a csapatoknak a részvételt, a kollégáknak a diákok segítését!

Joomla School Templates by Joomlashack