„HALLGATNI ARANYT” A MADÁCH IMRE KOLLÉGIUMBAN

„HALLGATNI ARANYT” A MADÁCH IMRE KOLLÉGIUMBAN


2018. június 4-én három neves színművész látogatott el a Madách Imre Kollégiumba. Lehetőségünk volt találkozni Náray Erikával , magyar színésznő, énekesnő, szinkronszínésszel; Rátóti Zoltánnal a Jászai-Mari-díjas magyar színész, érdemes művésszel és Józan László magyar színművésszel.

 


A színészek által betekintést kaphattunk a „Hallgatni Aranyt” Programba, mely az Arany János emlékév keretében valósult meg. A programban magyar színművészek vallanak arról, mit is jelent számukra Arany János és költészete.
Náray Erika által megismerhettünk Arany János életének részleteit, majd Rátóti Zoltán és Józan László előadásában hallgathattunk meg néhány Arany művet. Azon a délutánon számunkra diákoknak is volt egy feladatunk. Arany János Toldijának egy részletét kellett átírnunk mai nyelvezetre néhány manapság használt szlenggel. Ebben a feladatban sok, jobbnál jobb átírás keletkezett, melyekből néhányat meg is hallgathattunk.
Az előadás után többen is közös fotót készítettünk a színészekkel, majd néhányan interjút is adtak az Ipoly TV-nek, hogyan is érezték magukat az előadáson.
Köszönjük neves színművészeinknek, hogy meglátogattak minket!

Hugyecz Alexandra és Baranyi Bettina
11.c

Joomla School Templates by Joomlashack