Memori Band

Memori Band

Az Úr 2012. évének december 11-én fél négykor elindultunk a Szalézi Templomba.

A 35. Adventi Kórustalálkozón elsőként a Balassi Bálint Gimnázium kórusának dalai töltötték meg a termet. Majd a Mikszáth Kálmán Szakközépiskola „Dallamos” együttese következett. Aztán a Rózsavölgyi Márk Zeneiskola kórusának hangjai csendültek fel. Nem sokkal később a Szent Györgyi Albert Gimnázium kórusa következett.


A következő bekonferálásnak nagyon örültem, mégpedig: „-Most pedig a Szent Imre Gimnázium kórusa következik.” Én is ebbe az iskolába járok és a tesóim is szerepelnek a kórusban. Énekeink: Üdvözlégy Mária, Ádventi gyertyák, Ó gyönyörű szép. Majd amikor a kórusunk betanítója és vezetője, Lazsán Zsolt befejezte konferálásunkat, egyszerre boldogság és izgatottság töltött el. „-Színpadra”- mondtam magamban, beállítottak a helyünkre és Zsolti bá’ gitárjának húrjai megpendült. Énekeink: Borulj a földre, Piramis-Ajándék, Csillag puha éjjen. Meghajoltunk aztán elindultunk az Oratóriumba, ahol meleg teával és süteménnyel kínáltak minket. A szüleim is eljöttek. Olyan 6 óra felé visszaindultunk a koleszba. Vacsiztunk és végül ennyi volt a nap.


Köszönet illeti a kórus tagjait és azokat is akik a nagy hideg ellenére is eljöttek. Köszönet Zsolti bácsinak, a kórus vezetőjének és végül, de nem utolsó sorban Hering Arnold tanár úrnak, aki adta a lehetőséget, hogy megírjam ezt a fogalmazást.

Plósz Gergely
tanuló

Szerk: Nagyon szépen köszönjünk Plósz Gergely legifjabb kollégistánknak, hogy tudósított bennünket ezen örömteli eseményről!

Joomla School Templates by Joomlashack