Diákönkormányzat

Országos Diákparlament

2017.02.03-05. között Székesfehérváron jártunk, ahol megrendezésre került az Országos Diákparlament. Sok remek élménnyel, és tapasztalattal gazdagodtunk. Lehetőségünk volt kiállni a saját jogainkért, és felszólalhattunk azzal kapcsolatban, amivel javítani szeretnénk a diákság életét, iskolai éveit. Emellett betekintést nyerhettünk a székesfehérvári diákság életébe, megismerhettük a város nevezetességeit, egy online applikáció segítségével, és közös flashmob-ban vehettünk részt. A záróest alkalmával különböző vetélkedőkön, társastáncon, x-box szobában, és Dj Pixa koncerten ismerkedhettünk diáktársainkkal. Sok tapasztalatot, és élményt gyűjtöttünk. Örülök, hogy részese lehettem ennek a hétvégének, és elmehettem Székesfehérvárra, az Országos Diákparlament ülésére.

Litavszki Fanni

Bemutatkozik a DÖK elnök

Urbán Evelin Borostyán a 2015/2016-os évben elballag, ezért új Diákönkormányzati Elnököt kellett választani. Az új elnök Litavszki Fanni lett.

Fanni mióta van az irányításod alatt a Diákönkormányzat?

A 2015/2016-os tanév második félévétől vagyok én a Diákönkormányzat Elnöke.

Értem. Miből gondoltad magadat alkalmasnak erre az igen csak összetett feladatra?

Úgy gondoltam, jól megállnám ezen a poszton a helyemet. Szeretek szervezkedni, rendezkedni. Mindig nagyon vidám, és kreatív tudok lenni. Fontos számomra, hogy mindig jól érezzem magam, és a körülöttem lévők is. Szeretem az olyan feladatokat, amelyekben igazán ki tudom élni a kreativitásomat. Felnőtt koromban riporter szeretnék lenni, és ehhez nagyon fontos a jó szónoki képesség is, aminek itt is hasznát tudom venni. Ezt egy nagyon izgalmas tevékenységnek tartottam, amiben érdemesnek láttam, hogy kipróbáljam magam. A későbbi tanulmányaim során is hasznomra lehet majd ez a dolog.

Nagyszerű! Nem érezted egy pillanatra sem alkalmatlannak magad erre a posztra?

De, még a megválasztásom előtt elgondolkoztam azon, hogy tényleg szeretném-e ezt. Bár nem az alkalmatlanság miatt, hanem nem voltam biztos abban, hogy lenne elég időm a Diákönkormányzat elnökének feladataival, a beszédek írásával, a tanulók kéréseivel, a diákság ügyeinek intézésével és sok egyéb dologgal foglalkozni, ugyanis én mindig pörgök és soha nincs igazán szabadidőm. Igaz, mindenkinek arra van ideje, amire szakítani akar.

Bővebben...

Elköszönt a DÖK elnök: Riskó Bence

 

Tisztelt jelenlévők, tanárok, diákok!

Talán úgy kéne bevezetnem ezt a három évet tömörítő történetet, ahogy a halál közli velem a tényeket egy bizonyos ciklus letelése után: Lejárt az időm.
Így végzősként ezernyi furcsa gondolat, terv motoszkál fejemben, de valahogy bátorságot meríthetek a sok megélt emlékből, melyeket így, elméleti első diákként megtapasztaltam. Nehéz feladat volt. Kétszáz gyerek érdekét szem előtt tartani, kétszáz gyereknek adni valami olyasmit, ami reális kompromisszumnak tűnik mind nekik, mind pedig a pedagógusoknak. Azt, hogy ez hogyan sikerült, majd megmondjátok ti. Vagy ma, vagy utólag, de ez már a ti feladatotok. Az enyém ezennel a háttérbe húzódás. De mielőtt még az árnyékba vonulnék, szeretném elmondani, mik azok a dolgok, amelyeket a Diákönkormányzatunk, a ti Diákönkormányzatotok elért ebben a három éves periódusban.

Bővebben...

A siker elérhetőUrbán Evelin Borostyán

Interjút készítettem Urbán Evelin Borostyánnal, a DÖK elnökével. Evelin egy határozott, lelkes diákja a Madách Imre Kollégiumnak.


Bővebben...

Diákönkormányzati tagok

2012-2013-as tanév:
Diákönkormányzati tagok:

Elnök: Urbán Evelin

9. D osztály: Gulyás Enikő, Galcsik Gyöngyi

10. D osztály: Vasas Bálint, Urbán Evelin

11. D osztály: Gazsi Dorothy

12. D osztály: Styaszni Gitta

13. D osztály: Medve Krisztina, Matuch Péter

Petőfi csoport: Baranyi Csaba, Hegedűs Renáta

Zrínyi csoport: Pusztai Dániel

Diákönkormányzat Elnökválasztás:
A 2013. január 30-ai elnökválasztáson, lemondott posztjáról 3 év után Riskó Bence. Lenyűgöző beszámolójában, megköszönte a résztvevők munkáját, és elbúcsúzott a diákönkormányzati tagoktól.

Végül három diák pályázott az elnöki helyre: Gáspár Sándor, Sándor Rajmund és Urbán Evelin.

Lantos VIktória
DÖK segítő tanár

Joomla School Templates by Joomlashack