Diákönkormányzat

Interjú a DÖK - elnökkel

Dorcsi, mióta van az irányításod alatt a Diákönkormányzat?
2017/2018-as tanév második felétől tölthetem be a Diákönkormányzati Elnök pozícióját.
Miből gondoltad, hogy alkalmas vagy erre a címre?
Úgy gondoltam, hogy alkalmas vagyok erre az összetett feladatra, mivel szeretek emberekkel és közösségszervezéssel foglalkozni. Továbbá nagyon vidám és kreatív személy vagyok. Fontos számomra a körülöttem elő emberek véleménye és, hogy jól érezzék magukat. Emellett remélem az itt szerzett tapasztalatokat a későbbi tanulmányaim alatt is hasznosítani tudom.
A DÖK elnöki címet ajánlotta valaki?
Igen, az előző Diákönkormányzati elnök nagy örömmel ajánlotta.
Amikor megválasztottak milyen érzések kavarogtak benned?
Egyrészt nagyon örültem, hogy megválasztottak, másrészt kissé féltem az előttem álló feladatoktól és a felelősségtől.
A rád kiszabott feladatokat örömmel végzed?
Nagyon élvezem, hogy szervezkedhetek és segíthetek a diákok hétköznapjaiban.
Hogyan valósítod meg a terveidet?
Sok idő és energia kell a megvalósításhoz és a teendőimen nagyon sokat agyalok, de szerencsére nem vagyok egyedül, hiszen mellettem áll egy nagyon erős csapat!
Milyen újítások állnak a terveid között?
Legfőbb azt szeretném, hogy a diákok jól érezzék magukat a kollégiumban. Minél több izgalmas programokat szervezni, amin kollégium szinten részt vennének a diákok, hogy ezáltal is jobban összehozza a csapatot.
A feladatokkal nehéz előállni?
Nehezek, de megbirkozom vele, hiszen sok segítségem van a környezetemben.
Mennyire számíthatsz a DÖK tagokra, ha egy feladat előtt állsz?
Szerencsére teljes mértékben számíthatok rájuk. Persze, vannak, akik jobban részt vesznek a Diákönkormányzati feladatok során, de ha szükségem van a segítségükre bárkihez fordulhatok.
Volt már olyan eset, hogy egy diák valamely különleges kéréssel fordult hozzád?
Igen, előfordult már, viszont a legtöbb esetben sajnos teljesíthetetlen kérések voltak, de remélem a következőkben megtudok oldani minden olyan kérést, amit kérnek tőlem.
Milyen nehézségekkel és örömmel jár a DÖK elnökség?
Nem mondom, hogy egyszerű, mert sok időmet elveszi néha még a türelmemmel is játszik, viszont vannak szépségei, amiket nagyon élvezek. Ilyenek például a szervezkedések és azt, hogy tőlem kérnek segítséget a diákok.
Milyen jövőképet látsz magad előtt miután elhagyod a Madách Imre Kollégiumot és a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumot?
Úgy tervezem, hogy felsőfokú oktatásban folytatom tanulmányaimat. Gyógypedagógiai szakon vagy csecsemő-és kisgyermeknevelőként. Úgy gondolom az, hogy DÖK elnök vagyok, mindenhol a hasznomra válhat a továbbiakban.

Készítette: Danis Heni
Balassagyarmat, 2018.11.05.

Országos Diákparlament

2017.02.03-05. között Székesfehérváron jártunk, ahol megrendezésre került az Országos Diákparlament. Sok remek élménnyel, és tapasztalattal gazdagodtunk. Lehetőségünk volt kiállni a saját jogainkért, és felszólalhattunk azzal kapcsolatban, amivel javítani szeretnénk a diákság életét, iskolai éveit. Emellett betekintést nyerhettünk a székesfehérvári diákság életébe, megismerhettük a város nevezetességeit, egy online applikáció segítségével, és közös flashmob-ban vehettünk részt. A záróest alkalmával különböző vetélkedőkön, társastáncon, x-box szobában, és Dj Pixa koncerten ismerkedhettünk diáktársainkkal. Sok tapasztalatot, és élményt gyűjtöttünk. Örülök, hogy részese lehettem ennek a hétvégének, és elmehettem Székesfehérvárra, az Országos Diákparlament ülésére.

Litavszki Fanni

A siker elérhetőUrbán Evelin Borostyán

Interjút készítettem Urbán Evelin Borostyánnal, a DÖK elnökével. Evelin egy határozott, lelkes diákja a Madách Imre Kollégiumnak.


Bővebben...

Bemutatkozik a DÖK elnök

Urbán Evelin Borostyán a 2015/2016-os évben elballag, ezért új Diákönkormányzati Elnököt kellett választani. Az új elnök Litavszki Fanni lett.

Fanni mióta van az irányításod alatt a Diákönkormányzat?

A 2015/2016-os tanév második félévétől vagyok én a Diákönkormányzat Elnöke.

Értem. Miből gondoltad magadat alkalmasnak erre az igen csak összetett feladatra?

Úgy gondoltam, jól megállnám ezen a poszton a helyemet. Szeretek szervezkedni, rendezkedni. Mindig nagyon vidám, és kreatív tudok lenni. Fontos számomra, hogy mindig jól érezzem magam, és a körülöttem lévők is. Szeretem az olyan feladatokat, amelyekben igazán ki tudom élni a kreativitásomat. Felnőtt koromban riporter szeretnék lenni, és ehhez nagyon fontos a jó szónoki képesség is, aminek itt is hasznát tudom venni. Ezt egy nagyon izgalmas tevékenységnek tartottam, amiben érdemesnek láttam, hogy kipróbáljam magam. A későbbi tanulmányaim során is hasznomra lehet majd ez a dolog.

Nagyszerű! Nem érezted egy pillanatra sem alkalmatlannak magad erre a posztra?

De, még a megválasztásom előtt elgondolkoztam azon, hogy tényleg szeretném-e ezt. Bár nem az alkalmatlanság miatt, hanem nem voltam biztos abban, hogy lenne elég időm a Diákönkormányzat elnökének feladataival, a beszédek írásával, a tanulók kéréseivel, a diákság ügyeinek intézésével és sok egyéb dologgal foglalkozni, ugyanis én mindig pörgök és soha nincs igazán szabadidőm. Igaz, mindenkinek arra van ideje, amire szakítani akar.

Bővebben...

Elköszönt a DÖK elnök: Riskó Bence

 

Tisztelt jelenlévők, tanárok, diákok!

Talán úgy kéne bevezetnem ezt a három évet tömörítő történetet, ahogy a halál közli velem a tényeket egy bizonyos ciklus letelése után: Lejárt az időm.
Így végzősként ezernyi furcsa gondolat, terv motoszkál fejemben, de valahogy bátorságot meríthetek a sok megélt emlékből, melyeket így, elméleti első diákként megtapasztaltam. Nehéz feladat volt. Kétszáz gyerek érdekét szem előtt tartani, kétszáz gyereknek adni valami olyasmit, ami reális kompromisszumnak tűnik mind nekik, mind pedig a pedagógusoknak. Azt, hogy ez hogyan sikerült, majd megmondjátok ti. Vagy ma, vagy utólag, de ez már a ti feladatotok. Az enyém ezennel a háttérbe húzódás. De mielőtt még az árnyékba vonulnék, szeretném elmondani, mik azok a dolgok, amelyeket a Diákönkormányzatunk, a ti Diákönkormányzatotok elért ebben a három éves periódusban.

Bővebben...

Joomla School Templates by Joomlashack