Diákönkormányzat

Interjú Hekli Szintiával1.Milyen embernek írnád le magad?
Első látásra talán az emberek azt gondolják, hogy a zord arckifejezésem egy bunkó személyt takar, azonban alaposabb ismeretség után nyilvánvalóvá válik nekik, hogy ez nem így van. Ezentúl főként a társaságkedvelő, segítőkész, szókimondó jelzőkkel illetném magam.

2.Milyen szerepet töltesz be a kollégium életében?
Jelenleg a kollégium DÖK elnökhelyettesként veszek részt a kollégium életében. A mottóm: Ha hívnak ,megyek!

3.Mi az az 5 dolog amire a Madách koli tanított meg?
Elsőként a leleményességet emelném ki, úgy gondolom bizonyos helyzetekben igen jól jön, mikor az ablakpárkány hűtőszekrényként funkcionálható. Emellett kétségbeejtően takarékossá is váltam(meleg víz). Na, de komolyra fordítva a szót, az évek során remek csapatjátékos is lettem. Eddig az alkalmazkodás sem volt erős tulajdonságom, ám amióta az intézmény diákja vagyok ez is merőben megváltozott. De talán ami a legfontosabb, megtanultam segítséget kérni.

4.Mit tartasz a DÖK eddigi legnagyobb sikerének?
A kollégium régi játéktermének felújítását. Dicséretreméltó csapatmunkával hoztunk össze egy biztonságot sugárzó, modern és fiatalos közeget. Mai napig a szórakozás egyik legfőbb színtere az intézményben.

5.Nehéznek tartod a megegyezést a DÖK társaiddal?
Mint az élet különböző területein, így itt, a DÖK-ön belül is vannak eltérő vélemények. De a társak kompromisszum- és segítőkészségének köszönhetően gyorsan közös nevezőre tudjuk hozni a dolgokat.

6.Milyen új, a DÖK-kel kapcsolatos célt vettél a fejedbe?
Szeretném indítványozni a kollégium kül- és belterületén való felújításokat, azon belül a folyosók színessé varázsolását és az udvar kiépítését. Jóleső érzéssel töltene el, ha a belépők otthonos, és sokszínű helyként emlegetnék az intézményt.

7.Mit tudnál javasolni a jövendőbeli kollégistáknak?
Merjenek lépni, barátkozni! Merjék megmutatni önmagukat, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk és másban vagyunk tehetségesek!
A kollégium nem arra lett kitalálva, hogy a másikat hátráltassuk, épp ellenkezőleg. Azért vagyunk, hogy segítsünk.

8.Az itt eltöltött éveidet tekintve, mi volt a legszebb élményed, ami az intézményen belül ért Téged?
Nem tudnék egy, konkrét élményt kiemelni. Minden történésnek megvolt a maga különleges pillanata, ami felejthetetlenné tette az adott momentumot.

Huszkó Anna
11.d

Interjú Varga Vivien DÖK Elnökkel

Miből gondoltad, hogy alkalmas vagy erre a címre?
Úgy gondoltam, hogy ez számomra egy tökéletes feladat lenne, ugyanis már elég régóta szívügyemnek tartom a kollégiumi programok szervezését. Emellett nagyon szeretek emberekkel foglalkozni. Imádok közösségbe lenni, és mindenféle közösségi illetve csoportmunkában részt venni. Nagyon kreatív és magabiztos személyiségnek gondolom magam, aki könnyen old meg problémát és feltalálja magát.
A DÖK elnöki címet ajánlotta valaki?
A DÖK elnöki címet elsősorban a nevelőtanárom ajánlotta és kollégiumunk volt DÖK elnöke. Emellett természetesen a szüleim is bíztattak engem.
Milyen érzés volt amikor megválasztottak?
Nagyon hálásnak éreztem magam, hogy a tanáraim, diáktársaim rám bízták ezt a hatalmas feladatot. Úgy érzem nem ijedtem meg az előttem álló feladatoktól, bízom benne, hogy mindent a lehető legjobban fogok teljesíteni.
Hogyan valósítod meg a terveidet?
Rengeteg időt és energiát fektetek abba, hogy újabb ötletekkel álljak elő. Számomra nagyon fontos az idő, hogy minden a maga idejében készen legyen és tökéletesen kivitelezzem. Segítségemre van persze a kollégium DÖK csapata is.
Milyen újításokat tervezel?
Nekem a legfontosabb, hogy a kollégiumban élő diáktársaim otthon érezzék magukat, és egy családias légkört alakíthassak ki. Célom emellett, hogy színesebbé tegyem a hétköznapokat a programokkal.
Mit tervezel a gimnázium után?
Terveimben szerepel, hogy tanulmányaimat felsőfokú oktatásban fogom folytatni. Pontosan még nem tudom, hogy milyen irányban, de bízom benne, hogy a még előttem álló gimnáziumi évek rávezetnek erre a válaszra.

Sirkó Flóra
10.c

Országos Diákparlament

2017.02.03-05. között Székesfehérváron jártunk, ahol megrendezésre került az Országos Diákparlament. Sok remek élménnyel, és tapasztalattal gazdagodtunk. Lehetőségünk volt kiállni a saját jogainkért, és felszólalhattunk azzal kapcsolatban, amivel javítani szeretnénk a diákság életét, iskolai éveit. Emellett betekintést nyerhettünk a székesfehérvári diákság életébe, megismerhettük a város nevezetességeit, egy online applikáció segítségével, és közös flashmob-ban vehettünk részt. A záróest alkalmával különböző vetélkedőkön, társastáncon, x-box szobában, és Dj Pixa koncerten ismerkedhettünk diáktársainkkal. Sok tapasztalatot, és élményt gyűjtöttünk. Örülök, hogy részese lehettem ennek a hétvégének, és elmehettem Székesfehérvárra, az Országos Diákparlament ülésére.

Litavszki Fanni

Interjú a DÖK - elnökkel

Dorcsi, mióta van az irányításod alatt a Diákönkormányzat?
2017/2018-as tanév második felétől tölthetem be a Diákönkormányzati Elnök pozícióját.
Miből gondoltad, hogy alkalmas vagy erre a címre?
Úgy gondoltam, hogy alkalmas vagyok erre az összetett feladatra, mivel szeretek emberekkel és közösségszervezéssel foglalkozni. Továbbá nagyon vidám és kreatív személy vagyok. Fontos számomra a körülöttem elő emberek véleménye és, hogy jól érezzék magukat. Emellett remélem az itt szerzett tapasztalatokat a későbbi tanulmányaim alatt is hasznosítani tudom.
A DÖK elnöki címet ajánlotta valaki?
Igen, az előző Diákönkormányzati elnök nagy örömmel ajánlotta.
Amikor megválasztottak milyen érzések kavarogtak benned?
Egyrészt nagyon örültem, hogy megválasztottak, másrészt kissé féltem az előttem álló feladatoktól és a felelősségtől.
A rád kiszabott feladatokat örömmel végzed?
Nagyon élvezem, hogy szervezkedhetek és segíthetek a diákok hétköznapjaiban.
Hogyan valósítod meg a terveidet?
Sok idő és energia kell a megvalósításhoz és a teendőimen nagyon sokat agyalok, de szerencsére nem vagyok egyedül, hiszen mellettem áll egy nagyon erős csapat!
Milyen újítások állnak a terveid között?
Legfőbb azt szeretném, hogy a diákok jól érezzék magukat a kollégiumban. Minél több izgalmas programokat szervezni, amin kollégium szinten részt vennének a diákok, hogy ezáltal is jobban összehozza a csapatot.
A feladatokkal nehéz előállni?
Nehezek, de megbirkozom vele, hiszen sok segítségem van a környezetemben.
Mennyire számíthatsz a DÖK tagokra, ha egy feladat előtt állsz?
Szerencsére teljes mértékben számíthatok rájuk. Persze, vannak, akik jobban részt vesznek a Diákönkormányzati feladatok során, de ha szükségem van a segítségükre bárkihez fordulhatok.
Volt már olyan eset, hogy egy diák valamely különleges kéréssel fordult hozzád?
Igen, előfordult már, viszont a legtöbb esetben sajnos teljesíthetetlen kérések voltak, de remélem a következőkben megtudok oldani minden olyan kérést, amit kérnek tőlem.
Milyen nehézségekkel és örömmel jár a DÖK elnökség?
Nem mondom, hogy egyszerű, mert sok időmet elveszi néha még a türelmemmel is játszik, viszont vannak szépségei, amiket nagyon élvezek. Ilyenek például a szervezkedések és azt, hogy tőlem kérnek segítséget a diákok.
Milyen jövőképet látsz magad előtt miután elhagyod a Madách Imre Kollégiumot és a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumot?
Úgy tervezem, hogy felsőfokú oktatásban folytatom tanulmányaimat. Gyógypedagógiai szakon vagy csecsemő-és kisgyermeknevelőként. Úgy gondolom az, hogy DÖK elnök vagyok, mindenhol a hasznomra válhat a továbbiakban.

Készítette: Danis Heni
Balassagyarmat, 2018.11.05.

Bemutatkozik a DÖK elnök

Urbán Evelin Borostyán a 2015/2016-os évben elballag, ezért új Diákönkormányzati Elnököt kellett választani. Az új elnök Litavszki Fanni lett.

Fanni mióta van az irányításod alatt a Diákönkormányzat?

A 2015/2016-os tanév második félévétől vagyok én a Diákönkormányzat Elnöke.

Értem. Miből gondoltad magadat alkalmasnak erre az igen csak összetett feladatra?

Úgy gondoltam, jól megállnám ezen a poszton a helyemet. Szeretek szervezkedni, rendezkedni. Mindig nagyon vidám, és kreatív tudok lenni. Fontos számomra, hogy mindig jól érezzem magam, és a körülöttem lévők is. Szeretem az olyan feladatokat, amelyekben igazán ki tudom élni a kreativitásomat. Felnőtt koromban riporter szeretnék lenni, és ehhez nagyon fontos a jó szónoki képesség is, aminek itt is hasznát tudom venni. Ezt egy nagyon izgalmas tevékenységnek tartottam, amiben érdemesnek láttam, hogy kipróbáljam magam. A későbbi tanulmányaim során is hasznomra lehet majd ez a dolog.

Nagyszerű! Nem érezted egy pillanatra sem alkalmatlannak magad erre a posztra?

De, még a megválasztásom előtt elgondolkoztam azon, hogy tényleg szeretném-e ezt. Bár nem az alkalmatlanság miatt, hanem nem voltam biztos abban, hogy lenne elég időm a Diákönkormányzat elnökének feladataival, a beszédek írásával, a tanulók kéréseivel, a diákság ügyeinek intézésével és sok egyéb dologgal foglalkozni, ugyanis én mindig pörgök és soha nincs igazán szabadidőm. Igaz, mindenkinek arra van ideje, amire szakítani akar.

Bővebben...

Joomla School Templates by Joomlashack