A siker elérhető

A siker elérhető


- Evelin mutasd be magad egy pár szóval!
Urbán Evelin Borostyánnak hívnak, mind két keresztnevemet használom. Tizennyolc éves vagyok, Balassagyarmaton lakom a családommal. A Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumba azon belül is az Arany János Tehetség gondozó Programjába járok.
- Evelin mióta vagy a DÖK elnöki posztján?
2013-óta töltöm be ezt a posztot. Rövid matekozás után ki lehet számolni, hogy kb. 2 éve gyakorlom a Diák Önkormányzat vezetését.
- Borostyán, milyen indíttatásból döntöttél amellett, hogy jelölteted magad?
Személyes indíttatásból döntöttem így. Ugyanis felelősségteljesnek érzem magam erre a posztra. Úgy vélem, hogy egy intézményben a diákok jó létének érdekében nem csak egy férfi tehet sokat, hanem egy nő is.
- Tehát egy emancipált nő vagy?
Igen, határozottan vallom a dolgozó nő egyenlőségét, ugyanakkor tudom, hogy ez egyenlőség és nem felülkerekedés.
- Milyen munkát végzel a DÖK keretein belül?
Főbb feladataim közé tartozik a rendezvényszervezés, a programok lebonyolítása, valamint magában foglalja ez a poszt a Madách-hét megszervezését, kivitelezését. A sport rendezvények, gólya-avatók, közös ünnepségek (Karácsony, Mikulás) levezénylése is ide tartozik. Ezek mellett több papírmunkát is végzek, véleményezem az SZMSZ-t, a megrovások ellenőrzése és aláírása is a feladataim közé tartoznak.
- Mi az amiben tehetségesnek érzed magad?
Úgy gondolom jó rendezvényszervező vagyok, szeretek tenni-venni, valamint szeretek emberek között mozogni. Nagyon kedvelem a nagy társaságot, az ún. pezsgő életet. Szeretek sok mindennel egyszerre foglalatoskodni, egy irányító ember vagyok.
- Hogy érzed ki  az az ember aki támogat melletted áll?
Rengeteg ember támogat. A Diák Önkormányzaton belül rengeteget köszönhetek Lantos Viktória tanárnőnek. A jelenben pedig hálás köszönettel tartozom Jele Dávid tanár úrnak. A fontos, kitartó hátteret pedig nevelő tanáromnak, Nagy Lászlóné Irma néninek köszönhetem.
- Mik a továbbtanulási elképzeléseid?
Jó vezetői képességeimet úgy vélem a katonai pályán tudnám a legjobban kibontakoztatni. Szeretek irányítani és hol máshol lehet jobban irányítani, mint a katonaságnál.
- Ha egy lakatlan szigetre kerülnél mit vinnél magaddal?
Ez egy nagyon nehéz kérdés. A laptopomat vinném, mivel egy karrierista nőnek tartom magam és a jövőben egy biztos alapokon álló emberként látom magam.
- Mit jelent számodra az Arany János Tehetséggondozó Program?
Egy nagyon nagy lehetőséget jelent számomra ez a program. Sok segítséget kaptam a különórákkal. Rengeteg szép helyen jártam, Erdélyben, Prágában. Rendelkezem nyelvvizsgával, ECDL vizsgával, jogosítvánnyal. Valamint sok nagyszerű embert ismerhettem meg itt.
- Sikeresnek érzed az életed?
Igen. Mert rengeteg, olyan ember vesz körül akik szeretnek és támogatnak. Céljaim is megvalósulni látszanak.
- Mi számodra a siker?
A siker egy életszemlélet is lehet, aki elhiszi, hogy lehet sikeres az az is lesz. Én elhiszem, és teszek is érte, az a legfontosabb, hogy ezt ne felejtsük el!

Petrovics Roxána

 

Joomla School Templates by Joomlashack