Bemutatkozik a DÖK elnök

Bemutatkozik a DÖK elnök

Urbán Evelin Borostyán a 2015/2016-os évben elballag, ezért új Diákönkormányzati Elnököt kellett választani. Az új elnök Litavszki Fanni lett.

Fanni mióta van az irányításod alatt a Diákönkormányzat?

A 2015/2016-os tanév második félévétől vagyok én a Diákönkormányzat Elnöke.

Értem. Miből gondoltad magadat alkalmasnak erre az igen csak összetett feladatra?

Úgy gondoltam, jól megállnám ezen a poszton a helyemet. Szeretek szervezkedni, rendezkedni. Mindig nagyon vidám, és kreatív tudok lenni. Fontos számomra, hogy mindig jól érezzem magam, és a körülöttem lévők is. Szeretem az olyan feladatokat, amelyekben igazán ki tudom élni a kreativitásomat. Felnőtt koromban riporter szeretnék lenni, és ehhez nagyon fontos a jó szónoki képesség is, aminek itt is hasznát tudom venni. Ezt egy nagyon izgalmas tevékenységnek tartottam, amiben érdemesnek láttam, hogy kipróbáljam magam. A későbbi tanulmányaim során is hasznomra lehet majd ez a dolog.

Nagyszerű! Nem érezted egy pillanatra sem alkalmatlannak magad erre a posztra?

De, még a megválasztásom előtt elgondolkoztam azon, hogy tényleg szeretném-e ezt. Bár nem az alkalmatlanság miatt, hanem nem voltam biztos abban, hogy lenne elég időm a Diákönkormányzat elnökének feladataival, a beszédek írásával, a tanulók kéréseivel, a diákság ügyeinek intézésével és sok egyéb dologgal foglalkozni, ugyanis én mindig pörgök és soha nincs igazán szabadidőm. Igaz, mindenkinek arra van ideje, amire szakítani akar.


Milyen újításokat tervezel bevezetni a diákok pezsgőbb kollégiumi élete érdekében?

Azt szeretném, ha mindenki jól érezné magát a kollégiumban. Úgy gondolom, valamivel több közös programot kellene csinálnunk együtt, egész kollégium szintjén. Ez lehet egy közös sportolás az udvaron, vagy vetélkedők, karaoke, vagy akár nyársalás, bográcsozás is. Szerintem ez jobban összehozná a csapatot. Mehetnénk közösen moziba, vagy a Filmklub is nagyon jó dolognak bizonyult. Bár ez nem kötelez?, így csak az vesz részt rajta, akinek van kedve, de ez is egy jó unaloműző program a kollégiumi estéken.

Vannak bizalmasaid a tagok között? Ha van, akkor ki és miért?

Még mint Elnök, nem tudok erről rendesen nyilatkozni. Persze vannak, akik jobban részt vesznek a Diákönkormányzat feladataiban, és vannak, akik a háttérbe szorulnak. De ha szükségem van a segítségükre, bárkihez fordulhatok teljes bizalommal.

Mennyi időt töltesz a diákok segítése érdekében?

Ha valaki megkér valamire, megpróbálok neki azonnal segíteni, vagy utánanézni annak, amire megkért.

Volt már olyan eset, hogy egy diák valamely különleges kéréssel fordult hozzád?

Nem, még nem találkoztam ilyen kéréssel. Persze ami késik, nem múlik.

Milyen jövőképet látsz magad előtt miután elhagyod a Madách Imre Kollégiumot és a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumot?

Minden álmom, hogy Tv-ben szerepelhessek. Leginkább a műsorvezetés és a riporteri pálya vonz. Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Kommunikációs Szakán szeretném folytatni. Aztán majd az idő eldönti, hogy mivel is foglalkozom majd. Ez még a jövő zenéje.

Mi határozza meg inkább az életed mindennapjait a tanulással töltendő idő vagy a szabadidős elfoglaltságaid?

Számomra mind a kettő nagyon fontos. Az is, hogy az iskolában jól teljesítsek, és megálljam a helyemet, és a szabadidőm hasznos eltöltése is. Ugyanis már lassan 3 éve Aikidózok. Ezen felül rengeteg időt töltök a barátaimmal és a családommal is.

Joomla School Templates by Joomlashack