Menő Menza Projekt

Menő Menza folytatódik

Családi egészségnapot tartottunk, szülőkkel, dolgozókkal együtt. Hatalmas edényekben készültek a grill ételek, tarják, saslikok. A diákok az étkezőben készítették hozzá a finom salátákat, és az üdítő italokat.
A rossz idő miatt a fittness edzés az aulában került megtartásra, ezzel egyidejűleg egészségügyi mérések folytak (vérnyomás- és vércukor-mérés ). Közel 40 diák mérette meg a vércukor-szintjét.
Dietetikus előadáson is részt vehettünk, vegetáriánus és a vegán életmódról hallottunk előadást.
Étteremben Update-termék bemutató is volt.
Estére diákönkormányzat szervezett programot a kollégisták számára. Ismét megrendezték a közkedvelt karaoke-t. A karaoke mellett kollégiumi kvízt is játszottunk.

Bővebben: Menő Menza folytatódik

Menő Menza Workshopok

Maszlik tej-sajt készítmények


Az előadó úr igen érdekes módon mutatta be saját készítésű termékeit a bemutatón. Kezdetben teljesen más elképzeléssel mesélte el, hogyan is alakult ki termékei gyártása. Elég érdekes volt hallani, hogyan is készülnek el ezek a roppant ízletes tejtermékek. Személy szerint nagyon tetszett az előadás, mivel betekinthettünk a nem mindennapi események mögé.  A minden nap fogyasztott termékek útját ismerhettük meg a termelőtől a fogyasztóig. Az úr elmesélte, hogy kezdetben nehézségei voltak az áru kitermeléseivel, de az emberek megkedvelték finom és minőségi termékeit, ezáltal fejlődni tudott tovább. Összegezve az előadást mindenki számára hasznos és érdekes volt , csoporttársaim érdeklődve hallgatták. A végén pedig mindenki kedvence a termékkóstolás volt.

Szőrös Kitti
9/c

Bővebben: Menő Menza Workshopok

Menő Menza Projekt: Torta díszítés

A foglalkozás keretében cukrász vezetésével diákjaink tortákat készítettek. Mindenki szorgoskodott, hogy a zsűri tetszését elnyerje. A készített torták nem csak küllemükben voltak szépek, ízükkel is csábították a zsűri tagjait a következő falatokra.

Bővebben: Menő Menza Projekt: Torta díszítés

Rólunk írták

Menő Menza Projekt: Sütemények készítése

Menő Menza Projekt keretében a diákok cukrász vezetésével süteményeket, pohárkrémet készítettek. Megalkották saját recept alapján a "Madách-süti"-t is. A következő édességeket készítették: zserbó-golyó, tiramisu pohárkrém, kekszgolyó, banános babapiskóta falatka.

Bővebben: Menő Menza Projekt: Sütemények készítése

Joomla School Templates by Joomlashack