Menő Menza Workshopok

Menő Menza Workshopok

Maszlik tej-sajt készítmények


Az előadó úr igen érdekes módon mutatta be saját készítésű termékeit a bemutatón. Kezdetben teljesen más elképzeléssel mesélte el, hogyan is alakult ki termékei gyártása. Elég érdekes volt hallani, hogyan is készülnek el ezek a roppant ízletes tejtermékek. Személy szerint nagyon tetszett az előadás, mivel betekinthettünk a nem mindennapi események mögé.  A minden nap fogyasztott termékek útját ismerhettük meg a termelőtől a fogyasztóig. Az úr elmesélte, hogy kezdetben nehézségei voltak az áru kitermeléseivel, de az emberek megkedvelték finom és minőségi termékeit, ezáltal fejlődni tudott tovább. Összegezve az előadást mindenki számára hasznos és érdekes volt , csoporttársaim érdeklődve hallgatták. A végén pedig mindenki kedvence a termékkóstolás volt.

Szőrös Kitti
9/c

 

Hétvégén az ,,Ínycsiklandó illusztrációk ételekről'' és „Gasztronómia és irodalom kapcsolata” versenyen  vettünk részt. Totóban és rajzban is lehetett nevezni.
Mindkét kategóriában az  első három helyezett nyereményt kapott. A harmadik helyezettek csokikat, a második helyezettek kötényt és csokit kaptak. Az első helyezett csoportok pedig egy 3 órás Bánki welness-en vehetnek részt júniusban,  a kollégiumi nevelőtanárukkal együtt. Fantáziával teli rajzok készültek. Ez mellett rengeteg totó lett kitöltve, amiben érdekes verseket írtak megadott szavak alapján. 

 

Nem valami mozi hétvégéért, hanem egy közös élményért

Kedvenceink számunkra
édesek, mint a méz,
nem baj ha a hűtőben egy hete
eszi a penész.
Zöldségekkel ritkán telik meg a
hurkatöltő,
Úgy érzem mélyen elveszett
bennem a költő.
Kiskoromban nagyon szerettem a kakaót,
erre a szelek lengették a takarót.

Téli szünidőben mikor áll a karácsonyfa,
rávetjük magunkat a mézeskalácsokra.
Ilyen ünnepkor szabad a pálinka,
ettől csak anyuék esnek pánikba!
Szeretnénk ha a kedvencünk lenne a
citromos limonádé,
de már baba korunkban sem volt menő
a Mazsola és Tádé!
Szívesen repülnénk az Empire State Buildinghez,
kipróbálnánk végre az amcsi hambis feelinget.

De ne álmodozzunk tovább,
tanuljunk holnapra,
az asztalon poharunkba került egy kis Fanta.
Titkos a recept, vodkát is rejt a sárga bögre,
ettől tuti egyenes lesz majd a sinus görbe. 


Az áprilisi kollégiumi hétvégén is, mint mindig sok érdekes előadáson vehettünk részt. A drégelypalánki Csósza Manufaktúra látogatott el hozzánk. Bemutatták a vállalkozást, emellett betekintést nyerhettünk a vállalat fejlődésébe, egészen a jelenlegi állapotáig. Elmondták, hogy a receptjeik, amelyekből most készítik, a termékeiket generációról - generációra szállnak. Végül kóstolhattunk finom szörpöket, ajándékként pedig sült teát kaptunk.

10.d


Ezen a hétvégén egy számunkra új dologban próbálhattuk ki magunkat. A palacsinta sütésben. Lehetőségünk volt a palacsintákat ízlés szerint különböző töltelékekkel megtölteni (rengeteg féle lekvár és mogyorókrém, illetve kakaó és túró) és ezeket tetszés szerint mindenki különböző színű cukormázzal vagy gyümölccsel díszíthette. Nagyjából ötvenen vettünk részt a foglalkozáson és a palacsinták tízesével készültek. Nekem sikerült is egy különdíjat megszereznem az egyedi húsos palacsintámmal. Ez egy nagyon jól sikerült program volt, mindenki jól érezte magát és persze örült is mindenki.

12.d Farkas Csaba

A bentmaradós hétvége harmadik vagyis utolsó előadása a mézről, a méhekről szólt. A mézet a méhek nektárból állítják elő. Magyarországon a méztermelés kb 20000-25000 tonna. A méz eredete szerint kétféle lehet: virág- és mézharmatméz. Nagyon érdekes volt ez az előadás. Az előadás után mindenki kapott mackós üvegben finom mézet is.

9/AJTP

Illatkommandó
Az igazi kommandósok nem illatok után vadásznak, de nekünk ezen a foglalkozáson különböző illatokat kellet felismernünk. A szemünket bekötötték. Voltak könnyen és nehezebben felismerhető illatok is.

11.d

 

Bográcsoztunk
4 bográcsban főztünk paprikás krumplit az udvaron. Gazdagon füstölt kolbásszal, virslivel megrakva. A nap végém mindenki fáradtan lakmározhatott az elkészült finomságból.    

 

 

 

 

Joomla School Templates by Joomlashack