Menő Menza Projekt

Menő Menza Projekt: Hidegtál készítés

Menő Menza Projekt keretében a kollégium diákjai szakképzett szakácsok vezetésével hidegtálakat készítettek. Az általuk készített hidegkonyhai készítményeket a tanulók a foglalkozások végeztével elfogyasztották: kaszinó tojás, francia saláta, krumpli-saláta, sonkatekercs, süni fasírt.

Bővebben: Menő Menza Projekt: Hidegtál készítés

Menő Menza Projekt konyhája

Elkészült a Menő Menza Projekt konyhája. A konyha széleskörű felszereltséggel várja a szorgos kezeket.

Bővebben: Menő Menza Projekt konyhája

Menő Menza eseményei 2019. január-február

Idén is folytatódnak a Menő Menza eseményei.
Január hóban a Mikszáth Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskolájának végzős pincér tanulói a szaktanárukkal együtt bemutatót tartottak az ünnepi terítésről. A diákjaink megtanulhatták a terítést, az evőeszközök pontos elhelyezését, a szalvétahajtogatást is. Az előadás végén megismerhették a különleges, nem mindennapos használatú eszközöket is. Gyakorlatként hidegtálakat szervíroztak a diákjaink.
Meghívott vendégünk Jagyutt Péter mestercukrász volt, aki előadást tartott az egészséges édességekről. Megkóstolhattuk a különböző cukor-, laktóz-, gluténmentes süteményeit. Érdekes életvezetési tanácsokat is kaptunk.
Menő Menza konyhánk teljesen elkészült, a diákok kipróbálhatták sütési tudományukat. Piskóta tekercset sütöttek több ízesítésben. Ehhez kapcsolódott higiéniai ismeretekről valamint konyhai eszközök használatáról szóló előadás is.
Dr. Bauer Viktor a Gyerekosztály főorvosa előadást tartott diákjainknak a gyerekkori elhízás veszélyeiről.

Bólé készítés

Kollégiumunk diákjai a Menő Menza Projekt keretében alkoholmentes bólékat készíthettek gyümölcsök, gyümölcslevek és fűszerek felhasználásával. A foglalkozást szakoktató tartotta.

Menő Menza - Dr. Bauer Viktor

Joomla School Templates by Joomlashack