Erdők, mezők ehető, iható, gyógyító kincsei

Erdők, mezők ehető, iható, gyógyító kincsei

Ebben a tanévben is megrendezésre került a környezetvédelmi verseny, mely idén a következő alcímet kapta: "Erdők, mezők ehető, iható, gyógyító kincsei".A Mezőberényből, Zalaegerszegről, Szolnokról, Kaposvárról, Tatáról, Balassagyarmatról érkező csapatok kirándulásokon, bemutatókon és versenyfeladatokban mérhették össze tudásukat.
Péntek délután a Nyírjesi Vadasparkot tekinthették meg a versenyzők. Vacsora után elkezdődött a termelői piac, mely a városban hétvégéken működő piacnak is "méltó ellenfele lehetett volna".


A piacon bemutatásra és kóstolásra is lehetőség volt. A versenyzők süteményeket, lekvárokat, szörpöket, kenyeret, palacsintát, szappanokat, kecskesajtos és számos egyéb terméket készítettek.

Nagyon színvonalas produkciókat, produktumokat látott a zsűri. Számunkra a levendulás keksz volt, a legmeggyőzőbb, melyet helyben a bemutató alatt is elkészítettek.


A piaci fergeteg után éjszakai feladatot is kaptak a diákok. Másnap a gimnáziumban folytatódott a versengés. Teszteket és egyéb feladatokat kellett kitölteni a három fős csapatoknak.
Ez ebéd elfogyasztása után Csitárra látogattak egy kézműves sajtokat készítő farmra. Innen visszaérkezve, jött a verseny legizgalmasabb része: Ki is nyert?
A zsűri a szoros pontozási eredményeknek köszönhetően nehezen, de meghozta döntését:

I. helyezést ért el:
A mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Csipkebigyó csapata:
Kiss Anna, Pénzes Klaudia, Tremmel Fanni

II. helyezést ért el:
A tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium Szellőrózsa csapata:
Hidasi Gergő, Mészáros Andrea, Mészáros Cintia

III. helyezést ért el:
A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Aranyosok csapata:
Bogdán Csilla, Pető Dóra, Kósa Rita Zsófia

IV. helyezést ért el:
A mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Gyermekláncfű csapata:
Kiss Renáta, Korcsok Anna, Zleovszki Martina Petra

Gratulálunk!

 

Minden résztvevő diák emléklapot kapott, az első négy helyezett tárgyjutalomban is részesült. Köszönöm a zsűri nevében is, a résztvevő diákoknak a színvonalas munkát és a finom termékeket, a felkészítő tanároknak a segítséget, a rendezésben segítő diákjainknak a gyors és precíz munkát. Nem utolsó sorban a gimnázium és a kollégium pedagógusainak a segítséget, hogy ez a verseny élhessen, életben maradjon itt a nagy "Arany-családban". Jövőre ugyanígy, ugyanitt...

A verseny képekben: Katt ide!

Joomla School Templates by Joomlashack