Információs nap Egerben

Információs nap Egerben

Kollégiumunk Öko munkacsoportjának tagjai 2014. november 24-én Egerben egy információs napon vettek részt. A Zöld Akció Egyesület, a HUMUSZ Szövetség valamint a fogadó Tinódi Sebestyén Tagiskola színvonalas előadásain és bemutatóin keresztül megismerhettük az Ökoiskolává válás lehetőségeit, a pályázat benyújtásának feltételeit. 


Első előadóként az iskola tanárnője lépett a pulpitus mögé, bemutatta az iskola ökológiai tevékenységét, a jeles napjaikat, foglalkozásaikat, szabadidős tevékenységeiket. A résztvevő pedagógusok diákok által bemutatott fizikai kísérleteket is megtekintettek. Hogyan is vonják be a fizika órába a környezeti nevelés elveit? Újrahasznosított és környezetbarát anyagokat alkalmazva a fizikai kísérletekben (olaj, PET palack). 


Demter Zoltán előadása az Ökoiskolák helyzetéről és az azzá válás útjáról, valamint a pályázat kritériumairól szólt. A szünetben és az előadások előtt a folyosón helyet kaptak a környék termelői, zöld szervezetei, civil szervezetei, a Magyar Madártani Egyesület és a Nemzeti Park helyi csoportján túl a diákok gyümölcs- és zöldség szobrai.


Az éhséget oltó szendvicsek elfogyasztása után Scheuer Zsuzsanna interaktív előadása következet, mely azt célzott tisztázni, hogy "Mi is az az ökoiskola?". Mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy tudással és elszántsággal felvértezve érkeztünk haza. Személy szerint még nagyobb kedvet kaptam ennek az útnak a folytatásához.

Hugyecz János
nevelőtanár

Joomla School Templates by Joomlashack