Környezetvédelmi verseny

Környezetvédelmi verseny

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre Környezetvédelmi Versenyünk. Az október 16-17-ei megmérettetésre 9 csapat érkezett. A versenynek a Balassi Bálint Gimnázium mellett a kollégium ad helyet. A csapatoknak az első fordulóban az iskolájuk, kollégiumuk zöldítéséről kellett bemutatót készíteniük. Pénteken délután megérkeztek a kollégiumba, majd a Nyírjesi Vadasparkban tettek látogatást. Vacsora után az elkészített előzetes feladatok bemutatása következett: Zöld iskola, tündérkert és annak készítési folyamata.
Szombaton izgalmas feladatok várták a diákokat a gimnázium falai között. A kitartó munka végeztével, ebéd után hulladékgyűjtésről szóló előadáson vettek részt a versenyzők. Majd egy kis lazítás következett, Kovács Ferenc tanár Úrral városnézésre indultak a diákok. A nap vén az eredményhirdetés zárta a versenyt, ahol a gimnázium igazgatója Dr. Fényes-Bók Szilvia adta át a megérdemelt díjakat és emléklapokat. A verseny szoros volt. Idén is kiváló, kreatív munkákat láthattunk.

Első helyen végzett:
a Mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium Csipkebigyók csapata.
Mások helyen holtverseny volt:
a Mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium Cicapillangók csapata és a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium KörnyeZEG csapata között.
Harmadik helyen végzett:
az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium csapata.

Joomla School Templates by Joomlashack