Tehetségpont

Pénz7

Idén a Pénz 7 keretében két témakörből lehetett választani. „Bankoljunk okosan” és „Vállalkozzunk együtt!” témákból. A 9/AJTP-ben az első pénzügyi téma került megbeszélésre.
Az előadás fő kérdése „Legyen-e Évinek - aki 16 éves - bankszámlája és bankkártyája?”

Beszámoló a foglalkozásról: „Az igazgatóhelyettes Rita néni, tartott nekünk egy igen fontos témában egy foglakozást, melyet prezentációban foglalt össze számunkra. Megtanulhattuk miért jó, vagy miért rossz a készpénz, illetve a bankkártya használata. Megtudtuk ezeknek a használatának előnyeit, lehetséges hátrányait. Csoportokba lettünk osztva, és saját gondolataink szerint próbáltunk pozitív és negatív dolgokat gyűjteni mind a két esetre. Rita néni mesélt személyes tapasztalatokat, melyekre felhívta figyelmünket, nehogy előforduljon ilyen kellemetlenség velünk. A foglalkozás végén egy szerepjátékba csöppentünk. Témája az volt, hogy egy családon belül a kisebbik gyermek kaphat-e bankkártyát, vagy sem. A döntéseink mellet érvelnünk is kellett. Az előadás végén sok információval gazdagodva térhettünk vissza saját kis életünkbe.”

Kiss Tímea 9/AJTP


A pénzügyi ismeretek, hasznos ismeretkörök birtokába juttatják a tanulókat, amellyel későbbiekben is jól sáfárkodhatnak, ha önálló döntéseket kell meghozni a pénzügyeikben. A foglalkozás során a pénzügyi ismeretek közvetítése mellett, felelős bankolási szokások is szóba kerültek.

 

Digitális Témahét 2017

Megismerkedtünk az informatika világával és egy szakértő informatikussal, aki bemutatta a bigdata-t, illetve a már létező és a jövőben fejlesztésre kerülő robotokat. Legfőbb céljuk az volt, hogy az informatika felé tereljék a fiatalokat.
Továbbá megnéztük a Disconnect című filmet, amely nagyon tanulságos volt. Bemutatta az internetezésben rejlő veszélyeket, olyanokat, mint például: sexting, ismeretlenekkel való chatelés, illetve az adatlopás.
Szóval kellő tájékoztatást kaptunk a témában. Megragadom az alkalmat, hogy az osztály nevében ezt megköszönjem.

Farkas Csaba
10.c

Bővebben: Digitális Témahét 2017

Pénz 7

A pénzhét alkalmából egy nagyon hasznos és érdekes előadáson vehettek részt a kollégisták. Az előadás témája a pénzgazdálkodás volt.
Az előadást a kollégium dolgozója (Hegedűsné Barna Rita) és az egyik nevelőtanára (Jele Dávid) tartotta, két részből állt: - 1. Elméleti rész: Szó volt többek között a banki ügyek intézéséről, a családalapítással járó pénzügyi kiadásokról. - 2. Gyakorlati rész: Családot kellett alapítani.

Bővebben: Pénz 7

Európai Tehetségpont lettünk

Bővebben: Európai Tehetségpont lettünk

Litavszki Fanni

Litavszki Fanni az osztály mosolya. Nincs olyan helyzet, ami letörné lelkesedését, legyen szó tanulásról, sportról, közösségi tevékenységekről. Bármikor és bármiben azonnal hajlandó bárkinek a segítségére sietni. Mindenki bátran fordulhat hozzá, akár apró, akár nagyobb gondja akad. Bármibe fog, csakis maximalitással hajlandó elvégezni a feladatot. Soha nem hagy magának üresjáratot, szinte rá kell erőszakolni egy kis pihenést. Igazán szívvel-lélekkel él és csak kívánni tudom, hogy egész életében ez a sugárzó erő kísérje.

Hering Arnold
csoportvezető nevelőtanár


A mozgás fontos szerepet játszik az életedben, mikor kezdtél el komolyan foglalkozni a sporttal?
Már óvodás koromban karatéztam, majd a Dózsa György Általános Iskolában négy éven át kézilabdáztam, két éven keresztül teniszeztem. 2 éve aikido edzésekre járok. Nevelőapukám miatt mentem el megnézni egy edzést. Már akkor nagyon tetszett, csak kicsit tartottam attól, hogy milyen lesz, mert rajtam kívül csak fiúk, férfiak jártak. Aztán beilleszkedtem a közösségbe és most már edzőtáborba is elég sokszor járunk. Novemberben vizsgázni is fogok a helyi vizsgán. A csapat összetart, közös programokat az edzésen kívül is szervezünk. Ezért is olyan jó oda járni. Mindenkinek ajánlom, hogy jöjjön el és nézze meg. Nem fogja megbánni. Már csak a hangulat miatt megéri.

Bővebben: Litavszki Fanni

Alkategóriák

Joomla School Templates by Joomlashack