Nyerő páros

Nyerő páros

"Zene nélkül mit érek én?"- tehetnénk fel méltán Máté Péter híres kérdését a 9.d osztály két tehetséges diákjának, az énekes Sikora Klaudiának és a gitár virtuóz Oláh Ferencnek.
 Mindketten a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola tanulói lassan két éve, és rendszeres résztvevői, fellépői az iskolai és kollégiumi rendezvényeknek.

Jele Dávid
nevelőtanár

 

Az alábbi interjú velük készült....


Milyen hatásra kezdtetek el zenével foglalkozni?
O.F.: Apum játszott nekem gitáron, és ez nagyon megtetszett nekem, ezért gitárt fogtam a kezembe. Megtanultam apró darabokat, majd később már a tudásvágy késztetett arra, hogy minél többet foglalkozzak a gitárral.
S.K.: Egy közeli barátnőm, Pásztor Viktória, nevelőtanárom Edit néni, családtagjaim és barátaim, de már régóta szerettem volna énekelni és ő általuk kezdtem el.


Feri, ezáltal apukád lett a példaképed?
O.F.:Igen, mivel minden tudását átadta nekem és ha szóba jött a zene, akkor egyből a fiával dicsekedett, amivel persze motivált engem.
Klaudia, neked ki a példaképed?
S.K.: Ezen már sokat gondolkodtam, de mindig oda jutottam, hogy nincs olyan ember, akire hasonlítanék, mert önmagamat akarom adni.

Miben szeretnétek fejlődni?
O.F.:Szorgalomban és önuralom.
S.K.: Az éneklésben mindenképpen szeretnék fejlődni, de más készségeimben is szeretnék fejlődést elértni, mint pl. az idegen nyelvek tanulása. Hiszen az ember élete végéig tanul és mindig van hova fejlődni.

Mikor kezdtetek el közösen dolgozni?
O.F.: Több mint egy éve dolgozunk együtt kisebb-nagyobb kimaradásokkal. Egyszer a kollégium negyedik emeletén lévő tanulóba felvittem a gitáromat és magunk szórakoztatására elkezdtünk zenélni. Később, amikor lementem a szobámba, Klaudia szólt nekem, hogy van-e kedvem folytatni. Na itt kezdődött minden.
S.K.: Még nagyon kezdő voltam az éneklésben és megtudtam, hogy Feri bármit el tud játszani és nekem akkoriban Katona Kláritól a Hello volt a kedvenc dalom, így megkértem Ferit, hogy tanulja meg, ez lett az első közös dalunk. Ezzel a dallal kezdődött közös karrierünk.

Tudomásunkra jutott, hogy van egy közös szerzeményetek.
O.F.: Mindig is akartam egy saját számot, és pont kapóra jött a Gri-maszkok cimű országos pályázati felhívás, melyre Edit tanárnő hívta fel a figyelmemet. A lényege az volt, hogy a mű a fiatalságról szóljon. Szóltam Klaudiának, elkezdtünk írni, és amikor készen lett rájöttünk, hogy ez jó. Megmutattuk Edit tanárnőnek, ő elintézte, hogy stúdióban is fel tudjuk venni, majd a felvételt elküldtük a már említett pályázatra.
S.K.: Ferivel már régóta terveztük, hogy közös dalt írunk, de sose volt rá motiváció, hogy nekifogjunk, de Edit néni beszélt nekünk egy országos pályázatról és ennek hatására megírtuk a Mit ér című dalunkat.

Milyen volt a közös munka együtt?
O.F.: Klaudiával nagyon össze vagyunk szokva. Egymásra nézünk és tudjuk, mit akarunk énekelni. Könnyű munka volt ez az egész,és öröm volt vele dolgozni, persze ne beszéljünk múlt időben, hisz csak most fogjuk komolyabban is elkezdteni a zenélést együtt.
S.K.: Ferivel nagyon szeretek együtt dolgozni, mert mindig nagyon vicces dolgok történnek. A közös dalunkkal meggyűlt a bajunk, este fél nyolctól este tízig folyamatosan dolgoztunk, de meglett az eredménye. Az a legjobb, hogy Ferivel minnél többet zenélünk együtt, annál jobban ismerjük egymás gondolatait és ennek nagyon örülünk.

Mire tanítottak meg benneteket a kollégiumban és a gimnáziumban töltött évek?
O.F.: Ha kitervelsz valamit, azt vidd véghez. Minenhol jó , de a legjobb otthon.
S.K.:A kollégiumi élet megtanított az alkalmazkodásra, az együttélés tolerálására és az emberek elviselésére. A gimnáziumi élet megtanított a tanulás fontosságára és a szorgalmas munkára.

Mit üzentek a társaitoknak?
O.F.:Ha azt hiszed, hogy valamit tudsz vagy valamit nem tudsz, mindig igazad lesz. Ha valamit eltervezel, győzd le az akadályokat és menj tovább, túl az Óperencián, amíg csak el nem éred az álmaid.
S.K.:Küzdjenek az álmaitokért és fedezzék fel önmagukat. Legyenek nyitottak a világ felé és mutassák igazi arcukat!

Köszönjük a beszélgetést!
Nagy Hajnalka, Lukács Fanni

Joomla School Templates by Joomlashack