Tehetséges diák: Pásztor Gergely

Tehetséges diák: Pásztor Gergely

 Pásztor Gergely, 12. D osztályos tanuló, már negyedik éve bizonyítja, hogy mennyire sokszínű tehetség. Számtalan verseny díjazottja. Már első évben a pécsi művészeti fesztiválon is indult rajzaival, fellépett néptáncosként és énektudásával is elnyerte a nézők tetszését. Iskolai, városi, megyei rendezvényeken is sokszor vett részt: rajz, graffiti, néptánc, ének, vers és prózamondó versenyeken nyert el díjakat. Fantáziája, kreatív ötletei, munkái tanárait is lenyűgözik. A jövőben is számítunk művészi munkáinak bemutatására, egyéniségének, kreativitásának megnyilvánulásaira a különböző kulturális programokon.

 Miben tartod magad tehetségesnek?

Jól rajzolok és éneklek, régebben sorban nyertem a versenyeket verssel és prózával. Jól fogalmazok, könnyedén veszem a szókincshasználatot megkövetelő feladatokat. 8 éve népi táncolok, de tanultam társas táncot is.

 Mi ad motivációt?

Nem tudom… szeretem csinálni ezeket a dolgokat, egyiket hobbi szinten, másikat komolyan gondolom.

Ki segített kibontakozni?

Szüleim ahol lehetett támogattak, ezért vagyok ilyen sokszínű. Nagy segítséget nyújtottak még a tanáraim is meg a kedves húgom, Viki.

Ki a példaképed?

Igazából nem tudom, mert nem akarok másra hasonlítani, sok ember van, akire felnézek, de mindenkire kicsit másképp.

Milyen témájú rajzokat készítesz?

 Általában pályázatokra készítek rajzokat, itt meghatározott téma van, de amikor csak egyénileg, akkor mindenfélét kipróbálok. Mostanság a festéssel próbálkozom, talán a portré a kedvencem.

Milyen lényeges események alapján alakult a személyiséged?

Bekerültem a kollégiumba, megismerkedtem az új osztálytársaimmal, akik sokkal lazábbak, közvetlenebbek voltak, mint én, és beilleszkedtem ebbe a társaságba. Általános iskolában sem voltam épp egy szerény gyerek, de az osztályomnak most én vagyok az egyik legfelszabadultabb tagja. Sok ember szerint néha kicsit túlzásba viszem a viccelődést, de vannak olyanok, akiknek a véleményére nagyobb figyelmet szentelek, mint máséra. Nem akarok megfelelni senkinek, csak magamnak.

Egy lakatlan szigetre kit/mit vinnél magaddal?

Egy kést, mert vágni mindig kell. Vinnék magammal egy rakat gyufát, hogy ne kelljen tüzet csiholnom a tábortűzhöz. Egy vadász reflex íjat, hogy tudjak vadászni, ha éhes leszek. Még egy hajót is teli tankkal (nem harckocsi), ha netán megunnám az ottlétet.

Mire költenéd a lottó 5-öst?

Egy bizonyos összeget alapítványoknak adnék. Mondjuk a felét a szűk családi körnek, szüleimnek, 2 húgomnak és a nagyszüleimnek. A fennmaradó részét - igazából nincs is mit vennem belőle, mert mindenem megvan, amire vágyom-, szerintem valamilyen vállalkozásba próbálnám befektetni, bár ezen a téren nincs sok tapasztalatom.

Melyik szuperhős tulajdonságának vennéd hasznát a mindennapokban?

A hős, akit választottam nem a kedvencem, de tökéletesen megfelel arra a célra, hogy kifejezhessem az érzelmeimet. Ez nem más mint Hulk. Én alapvetően elég türelmes embernek gondolom magamat, és az is vagyok, de néha előfordul, hogy elszakad a pohár és eltörik a cérna, de általában elfojtom magamban a dühöngő vadállatot. Mikor ez a sok apróság összegyűlik, akkor olyan embereken csattan az ostor, akik nem érdemlik meg, mint például a barátaim vagy a húgaim. Ilyenkor megbántom őket, de aztán ráébredek, hogy a dühömért vagy az idegességért nem ők a felelősek.

Mire tanítottak meg a kollégiumi és a gimnáziumi évek?

1 Megtanítottak arra, hogy ne bízz senkiben, mert végül is arra jöttem rá, hogy akik barátoknak mutatták magukat, olykor ellenségek lettek. Persze vannak kivételek, de inkább ismerjük meg előbb az embereket.

2 Ne mondd, hogy nem lehet rosszabb, mert…de.

3 Nem tanulni, hanem tudni kell az anyagot.

Milyen  tanácsot  adnál társaidnak?

Ne hagyják magukat kihasználni, csak azt nevezzék barátnak, akiről megbizonyosodtak, hogy tényleg az.

Az én kedvenc tantárgyam a történelem, de aktív vagyok a magyarórákon is. Az értelmetlen dolgokat nem szeretem, ilyen a tanulásmódszertan, viszont kifejezetten a kedvenceim közé tartozik a fizika. Tanácsom mindenkinek, ha órán odafigyelnek, kevesebbet kell majd tanulniuk.

 

 

 

Joomla School Templates by Joomlashack