DTH 2016.

Digitális Témahét

Digitális Témahetet tartottunk 2019. április 8. és 12. között a kollégiumunkban. Az első nap az internet veszélyeiről néztük filmet. Az internetes zaklató volt a címe. Elég érdekes és figyelemfelkeltő film volt. A második nap Finnország középiskoláit mutatták be nekünk. Hogyan tanulnak és milyen eszközöket használnak a tanuláshoz. A harmadik nap pedig plakátot kellett készíteni az internettel kapcsolatban. Három plakát készült, amit meg lehet tekinteni a kollégium első emeletén. Nagyon jól éreztük magunkat ebben a három napban és sok mindent tanultunk az internettel kapcsolatban.

Digitális témahét

2018. május 2.-i héten a Kollégiumban Digitális témahét került megrendezésre.


Az első előadást Gecse Mariann tartotta nekünk ,,Programozd a jövőd!” címmel, aki a Huawei Technologies Kft.-től látogatott el hozzánk.

Bővebben: Digitális témahét

Digitális témahét zárása

A mai napon befejezésre kerülnek a tanulói projektek. Minden tanulópár kidolgozott egy természetismereti oktatási anyagot, hozzá kapcsolódó rövid, vázlatos bemutatót, játékos feladatot, tudásellenőrző kérdéssort, szófelhőt és gondolattérképet.

DTH összefoglaló

Véget ért a Digitális Témahét.

A 9./AJTP osztály diákjai a légkörrel kapcsolatos "Tanítsak vagy tanuljak?" projekt keretében tananyagot készítettek el saját maguknak. Az iskolai órákon és a kollégiumban készültek az anyagok.
Első lépésben tananyagot kellett készíteniük, ebből pedig egy vázlatos bemutatót. Majd egy Redmenta alapú kikérdezés is a feladat része volt. Hogy könnyebb, érdekesebb legyen a tanulás egyéb segédanyagok is születtek: keresztrejtvény, betűháló, szófelhő, gondolattérkép.

Bővebben: DTH összefoglaló

DTH 2016.: Második nap

Folytatódtak a tananyag-fejlesztési feladatok! Néhány diák előrehaladt a témában. Néhány kép a folyamatról:

Bővebben: DTH 2016.: Második nap

További cikkeink...

  1. Digitális Témahét 2016.
Joomla School Templates by Joomlashack